Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2021. Május 20. 07:30, csütörtök | Helyi

ELSŐSÖKET FOG TANÍTANI HERCEG KIS ANNA

ELSŐSÖKET FOG TANÍTANI HERCEG KIS ANNA

A Szent Pál Marista Általános Iskolában szeptembertől az egyik elsős tanító néni, Herceg- Kiss Anna lesz.

A Szent Pál Marista Általános Iskolában szeptembertől az egyik elsős tanító néni, Herceg- Kiss Anna lesz. Vele beszélgettünk arról, hogy miért ezt a pályát választotta és milyen lesz az ő elsős osztálya.

2009-ben végzett tanító - testnevelés - műveltség területen és Kisújszálláson kezdett el dolgozni, 2017 óta tanít a Szent Pál Marista Általános Iskolában. Mint megtudtuk, diploma előtt nyaranta gyermekfelügyelettel foglalkozott a bereki fürdőben, akkor erősödött meg benne a tanítói pálya iránti érdeklődés. Már gyerekkorában is testvérével sokat játszott, babáztak, s mindig nagyon szerette, ha gyerekek voltak a közelében - így egyenes volt a tanítói pálya.
Karcagon nagyon jól érzi magát, négy éve, kislánya miatt is váltott települést és iskolát.
Nagyobbik lánya, Anna első osztályos, Léna pedig 18 hónapos, aki egy eleven kislány, vele van most jelenleg otthon.

A tanítónő sokat követel lányától, Annától is, aki néha azt kéri tőle, most az édesanyja legyen, s ilyenkor ő átvált a tanulásban tanítónőből szülővé.

A kikapcsolódást a családnak a kerékpárás jelenti, de sokat sétálnak is. Míg Anna, egy nyugodt 7 éves kislány, aki szorgalmas tanuló, addig a kicsi Lénával még sokkal több probléma van, de ősszel már ő is közösségbe megy, hiszen édesanyja jön vissza tanítani.
S mire számíthatnak majd elsősei?

Mivel testnevelés műveltség területen végzett, nagyon szereti a mozgást, amit majd a tanításba is bevisz, kihasználva nagy iskolaudvar, játszótér lehetőségeit.

A legfontosabb azonban megtanítani írni, olvasni és az alapvető számtani feladatokra a gyerekeket, bízva a jelenléti oktatásban, hiszen úgy a könnyebb, de lánya révén idén az online oktatásban is otthon lett a tanítónő.

Az iskolában a Tanoda működik, a tehetséggondozás nagyon fontos, így már elsőben a legelején kiderül van tehetsége-e egy-egy területen tehetsége valakinek.

Augusztusban a Gólyafióka Programra a leendő elsősei a szüleikkel együtt jönnek el, ahol játékos feladatokkal ismerkednek meg osztálytársaikkal, tanítójukkal, osztálytermükkel és az iskolával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:30, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy traktor Karcagon

Összeütközött egy sódert szállító kamion, és egy permetezőt húzó traktor csütörtök délután Karcagon, a Kisújszállási úton.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Helyi

SIKERES VOLT A PROGRAM

Felkelteni az érdeklődést, mozgásra, táncra ösztönözni az óvodásokat nem is olyan nehéz. Kiváltképp akkor, ha olyan program mozgatja meg a gyerekeket és szüleiket is, mint a „Gyertek, gyertek játszani” projekt.

2024. Május 16. 20:29, csütörtök | Helyi

Teltházas lakossági fórum Karcagon

A Robert Fico elleni merénylet is arra világít rá, hogy a békepártiságért áldozatokat kell vállalni...

2024. Május 16. 16:00, csütörtök | Helyi

ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Megtartotta munkaterv szerinti ülését a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.