Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Április 01. 07:30, csütörtök | Helyi

Elsősöket fog tanítani Szabó Edit

Elsősöket fog tanítani Szabó Edit

A Györffy István Katolikus Általános Iskolában szeptembertől Szabó Edit tanítónő lesz az egyik elsős osztály osztályfőnöke, aki egykori iskolájában 11 éve tanít.

Mivel húgom és közte 10 év a korkülönbség, nagyon szívesen foglalkozott iskolásként vele, ez is indította el a tanítói pályán, de elsős tanítója Nagy Erzsébet is nagy hatással volt rá. Az elmúlt 36 év igazolta, jól döntött. Előbb Budapesten, majd Bucsán tanított, s egykori iskolájában 11 éve.
Tantermét másodikosai rajzai díszítik, ősztől a falakat leendő elsősei munkái fogják megtölteni.
Az óvodásokkal ez a vírusos időszak kicsit megnehezítette a kapcsolattartást, ez az online felületre került, Fecskehívogató néven. Ott tartja a gyerekekkel, szülőkkel a kapcsolatot.
Szeretné a szülők figyelmét felhívni, hogy nem az olvasni, számolni tanítás, hanem a mozgás a legfontosabb otthon egy kisgyermek fejlődésénél, így minden nap meséljenek, beszélgessenek vele, színezzenek, mert ezek azok a képességek, amelyekre szükség van az iskolába lépés előtt.
Az online térben visszaküldött feladatok, látottak alapján kezd körvonalazódni a leendő elsősök személyisége. Összességében nagyon pozitívak a tapasztalatai, nagyon ügyesek a gyerekek, a szülők maximális támogatását tapasztalta, amit fontosnak érez a későbbiek során is. Fontosnak tartja az óvoda-iskola átmenetet, hiszen el kell szakadnia a gyereknek szeretett óvodájától, óvó nénijétől és a szüleitől is. Így az első két hónap az iskolai ráhangolódás lesz, kicsit énekelnek, mozognak, beszélgetnek, s eközben el van rejtve az új ismeret, tananyag, csak játékos formában.


Október végén pedig elkezdi a betűk tanítást a tanítónő, akit kicsit szigorúnak, de következetesnek tartottak mindig a szülők. Mindig csak annyit kér vissza, amit megtanít.
Mivel Szabó Editnek a kikapcsolódást munkája jelenti, örökké kutakodik, keresgél, fejleszti tudását. Munkája során alkalmazza a drámapedagógia, az élménypedagógia és a projektoktatás módszerét.
Szereti a természetet, imád kirándulni, az olvasás, egy színházi közvetítés, jó film megnézése is kellemes kikapcsolódás számára.


A tanításban párja Miklóssy Krisztián lesz, akivel nagyon jó kollegiális kapcsolata van. Munkájára nagyban számít, maximálisan segíti a délelőtti munkát a délutáni tanulással, s a gyerekek jól felkészülten érkeznek másnap az iskolába. A gyerekek is imádják, szolgálatkész, segítőkész pedagógus - mondta róla Szabó Edit, aki várja a szeptember elsejét, amikor a sok kis csillogó szemű kisgyermek megérkezik az osztályába.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 20:16, hétfő | Helyi

Füstbe ment terv

A Szolnoki Járási Ügyészség költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves mezőtúri férfival szemben, aki tiltott dohányterméket tartott magánál.

2024. Május 06. 14:17, hétfő | Helyi

RABLÁS TISZABURÁN

Nem érdemes értékeket követelve mást veréssel fenyegetni. A törvény szigorúan bünteti a rablás elkövetőit.

2024. Május 06. 13:46, hétfő | Helyi

PROGRAMAJÁNLÓ

Ingyenes jótékonysági koncertet ad Mága Zoltán Tiszafüreden

2024. Május 06. 11:44, hétfő | Helyi

Gépek égtek egy Jászberény melletti telephelyen

Tűz keletkezett szombat délután egy Jászberény külterületén található mezőgazdasági telephelyen.