Városlista
2020. május 27, szerda - Hella

Hírek

2011. December 23. 13:26, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Elvitték Gyurcsányt a rendőrök

Elvitték Gyurcsányt a rendőrök

Gyurcsány Ferencet, Vadai Ágnest és Molnár Csabát is elvitték az LMP Parlament előtti megmozdulásáról.

A Gyorskocsi utcánál Gyurcsány Ferenc jogi képviselője elmondta: gyanúsítottként hallgatták ki védencét, személyi szabadság megsértése lehet a vád ellene. További tájékoztatást nem adott az ügyvéd – jelentette a helyszínről az MNO tudósítója. Közben folyamatosan érkeznek a rendőrök a helyszínre.

Több MSZP-s politikus kíséretében megjelent a Parlament előtt Mesterházy Attila szocialista pártelnök-frakcióvezető is. Elmondta: részt fognak venni a délutáni demonstráción és mindent meg fognak tenni az előállított képviselők kiszabadítása érdekében. Mesterházyék pártok feletti összefogást akarnak elérni, tájékoztatása szerint, ha nem is a teljes frakció, de néhányan biztosan meglátogatják Gyurcsányt.

Fél egy körül megjelent az Országház előtt Árok Kornél, a Szolidaritás társelnöke, valamint a Societas aktivistái is a helyszínre érkeztek. A rendőrök még a magukat leláncoló LMP-s szimpatizánsok elvezetésével foglalkoznak.

Az LMP politikusai közül Kaufer Virágot, Vágó Gábort és Scheiring Gábort is elvitték. Korábban a DK-s Molnár Csabát is elvezették. Az előállított képviselőket a Gyorskocsi utcába szállították.

A rendőrség megkezdte az aktivisták elszállítását is. Az előállításokat Schiffer András LMP-frakcióvezető és Gaudi-Nagy Tamás – hangsúlyozottan jogvédőkként – szemlélik. Az ellenzéki pártok szimpatizánsai időnként egymással is összekülönböznek.

A szimpatizánsok többek között azt kiáltják: „Az egész világ téged néz!”, „Demokráciát!”

Az LMP képviselői és szimpatizánsai péntek reggel a választási törvény elleni tiltakozásul láncolták magukat a Parlament bejárataihoz.

A tüntetés helyszínén, az északi kapunál vannak még rendőrök, de a Parlamentet gyalogosan és autóval is meg lehet közelíteni – jelentette a Hír TV tudósítója.

Címkék: Gyurcsány Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 27. 10:36, szerda | Belföld

Hatodik emeletről akart leugrani egy őrjöngő nő

Háztetőről akart leugrani egy 43 éves nő Kecskeméten kedden. Végül a rendőröknek sikerült biztonságba helyezni.

2020. Május 27. 10:02, szerda | Belföld

Júniustól visszaállnak a vezetési- és pihenőidők általános szabályai

Magyarország más uniós tagállamokhoz hasonlóan több mint két hónapon át, március végétől május végéig biztosított átmeneti kivételeket a vezetési- és pihenőidő szabályok alól.

2020. Május 27. 07:28, szerda | Belföld

Internetes csaló bandát kapott el a rendőrség - VIDEÓ

Országszerte csaptak be internetezőket azok a férfiak és nők, akiket a Békés megyei rendőrök fogtak el a minap. Nagyértékű dolgokat árultak az interneten, de a tőlük vásárlóknak nem küldtek semmit.

2020. Május 27. 07:04, szerda | Belföld

Tovább csökkent az aktív koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt 6 beteg

3793-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 6 idős krónikus beteg – közölte a koronavirus.gov.hu oldal.