Városlista
2020. augusztus 13, csütörtök - Ipoly

Hírek

2011. December 23. 13:26, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Elvitték Gyurcsányt a rendőrök

Elvitték Gyurcsányt a rendőrök

Gyurcsány Ferencet, Vadai Ágnest és Molnár Csabát is elvitték az LMP Parlament előtti megmozdulásáról.

A Gyorskocsi utcánál Gyurcsány Ferenc jogi képviselője elmondta: gyanúsítottként hallgatták ki védencét, személyi szabadság megsértése lehet a vád ellene. További tájékoztatást nem adott az ügyvéd – jelentette a helyszínről az MNO tudósítója. Közben folyamatosan érkeznek a rendőrök a helyszínre.

Több MSZP-s politikus kíséretében megjelent a Parlament előtt Mesterházy Attila szocialista pártelnök-frakcióvezető is. Elmondta: részt fognak venni a délutáni demonstráción és mindent meg fognak tenni az előállított képviselők kiszabadítása érdekében. Mesterházyék pártok feletti összefogást akarnak elérni, tájékoztatása szerint, ha nem is a teljes frakció, de néhányan biztosan meglátogatják Gyurcsányt.

Fél egy körül megjelent az Országház előtt Árok Kornél, a Szolidaritás társelnöke, valamint a Societas aktivistái is a helyszínre érkeztek. A rendőrök még a magukat leláncoló LMP-s szimpatizánsok elvezetésével foglalkoznak.

Az LMP politikusai közül Kaufer Virágot, Vágó Gábort és Scheiring Gábort is elvitték. Korábban a DK-s Molnár Csabát is elvezették. Az előállított képviselőket a Gyorskocsi utcába szállították.

A rendőrség megkezdte az aktivisták elszállítását is. Az előállításokat Schiffer András LMP-frakcióvezető és Gaudi-Nagy Tamás – hangsúlyozottan jogvédőkként – szemlélik. Az ellenzéki pártok szimpatizánsai időnként egymással is összekülönböznek.

A szimpatizánsok többek között azt kiáltják: „Az egész világ téged néz!”, „Demokráciát!”

Az LMP képviselői és szimpatizánsai péntek reggel a választási törvény elleni tiltakozásul láncolták magukat a Parlament bejárataihoz.

A tüntetés helyszínén, az északi kapunál vannak még rendőrök, de a Parlamentet gyalogosan és autóval is meg lehet közelíteni – jelentette a Hír TV tudósítója.

Címkék: Gyurcsány Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 13. 17:06, csütörtök | Belföld

Nyáron történik a legtöbb közúti baleset

Nyáron történik a legtöbb közlekedési baleset a magyar közutakon és külföldön is - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési osztályának vezetője csütörtök reggel az M1 csatornán.

2020. Augusztus 13. 15:08, csütörtök | Belföld

Több mint 15 millió forint bírságot szabott ki a Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) több mint 15 millió forint bírságot szabott ki és 1,7 millió forint értékben vont ki élelmiszereket a forgalomból

2020. Augusztus 13. 11:01, csütörtök | Belföld

Szakértő: várhatóan nőni fog a fertőzöttek száma

Egyre inkább kimutatható a koronavírus örökítő anyaga a szennyvízben, a koronavírus-fertőzés hamarosan a közösségi terjedés fázisába léphet

2020. Augusztus 13. 08:57, csütörtök | Belföld

Elfogtak egy drogdílert az érdi rendőrök

Elfogtak egy újabb drogdílert az érdi rendőrök - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu honlapon.