Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2016. Július 10. 08:34, vasárnap | Helyi

Semmelweis-napi ünnepség. Galériával!!!

Semmelweis-napi ünnepség. Galériával!!!

A lakosság számára egyáltalán nem mindegy milyen színvonalú szolgáltatást kapnak. Akkor vagyunk mi is elégedettek, ha az itt, és a környéken élők meg vannak elégedve a kórházban folyó gyógyító munkával. Hál Istennek olyan visszajel

A Kátai Gábor Kórházban július 8-án tartották a Semmelweis-napi ünnepséget, melynek részeként megkoszorúzta a Déli temetőben dr. Kátai Gábor sírját, ahol dr. Farkas Béla osztályvezető főorvos emlékezett meg a jeles orvosról. A kórházban megtartott ünnepségen az intézmény elmúlt egy évének jelentősebb eredményeiről Nagyné László Erzsébet főigazgató szólt. Mint elhangzott, Semmelweis munkássága, eredményei az egészségügyben dolgozók számára példamutatásként is. A főigazgató megköszönte a kórház dolgozóinak is a betegápolásban végzett magas szintű szakmai munkát, azt a csapatmunkát, amivel az intézmény dolgozói jóban-rosszban együtt tudnak dolgozni.


Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter köszöntőjében elhangzott, néhány év alatt 1,6 milliárdos fejlesztés fejeződött be a kórházban. Ebből 840 millió forint a betegellátás színvonalának javítására, a munkakörülmények, a környezet fejlesztésére, a kulturáltabb szolgáltatás biztosítására került felhasználásra. A nemzeti ügyek kormánya nem csak szavakban, hanem tettekben is fontosnak tartja az egészségügy fejlesztését. A tárcavezető arról is szólt, hogy a kormány az elmúlt esztendőkben százmilliárdokat fordított az egészségügy fejlesztésére, intézménykorszerűsítésre, hogy az orvosok, az egészségügyi dolgozók méltó környezetben, modern eszközökkel végezhessék munkájukat.

- Ezen a napon azokat ünnepeljük, akik hivatásként az egészségügyi pályát választották és a betegekért dolgoznak. A lakosság számára egyáltalán nem mindegy milyen színvonalú szolgáltatást kapnak. Akkor vagyunk mi is elégedettek, ha az itt, és a környéken élők meg vannak elégedve a kórházban folyó gyógyító munkával. Hál Istennek olyan visszajelzéseket kapunk, hogy egyre javuló tendenciát mutat a betegek vizsgálata, gyógyítása. Ez rendkívül fontos munka, amit a lakosság nevében is megköszönt Dobos László polgármester.


Semmelweis Ignácról, az anyáék megmentőjének munkásságáról, eredményeiről Czinegéné Bődi Szilvai megbízott ápolási igazgató emlékezett meg. A Kátai Medi-Song kórus műsora után dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Nagyné László Erzsébet főigazgató és Dobos László polgármester, dr. Kapusi Lajos orvosigazgató és Czinegéné Bődi Szilvia megbízott ápolási igazgató a több évtizedes magas szintű szakmai munkája elismeréseként Kátai Gábor-díjat adott dr. Bácsics Annamária főorvosnak, majd Igazgató Testületi Dicséretet, jubileumi jutalmat adtak át és köszöntötték az országos elismerést kapottakat.

Címkék: Karcag, semmelweis nap

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 14:00, szerda | Helyi

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A RENDŐRMÚZEUMBAN

A Rendőrmúzeumban 39 amatőr művész közel 100 alkotásával nyílt kiállítás.

2024. Május 08. 12:00, szerda | Helyi

VERSES DÉLUTÁN A KÖNYVTÁRBAN

A Költészet Napjához kapcsolódva verses délután került megrendezésre a Csokonai Könyvtárban Karcagon.

2024. Május 08. 09:13, szerda | Helyi

TOBORZÁS JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrök 13 településen, 18 helyszínen várták ezen a héten is a határvadászképzés iránt érdeklődőket.

2024. Május 08. 07:00, szerda | Helyi

BALTÁVAL TÁMADT SZOMSZÉDJÁRA

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy 71 éves törökszentmiklósi férfi letartóztatását,