Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. November 29. 19:33, csütörtök | Helyi

ENERGETIKAI FEJLESZTÉS KARCAGON

ENERGETIKAI FEJLESZTÉS KARCAGON

A Karcag Városi Önkormányzat 250 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a \"A Városháza, Déryné energetikai fejlesztése\" TOP-3.2.1-15-JN1-2016-00024 pályázat keretein belül.

Az elnyert támogatásból a Karcag Városi Önkormányzat a két tulajdonában lévő intézményi épület - a Városháza és a Déryné Kulturális Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár - energetikai fejlesztését valósította meg.

A Karcag Városi Önkormányzat a projekt megvalósítása során a Városháza és a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár épületének komplex energetikai fejlesztését megvalósította, a nyílászárókat kicserélte, elvégezte a hőszigeteléseket, fűtés- és világításkorszerűsítést.


A Városháza épületének egy része energetikailag elavult volt, szerkezetei és berendezései jelentős energiaveszteséget és ezzel üzemeltetési többletkiadást eredményeztek az önkormányzatnak. Korlátozta és fenntarthatatlanná tette az épület használatát. Ezen problémák megoldására a Karcag Városi Önkormányzat kicserélte az északi és keleti oldalon az összes homlokzati nyílászárót új, hőszigetelt üvegezésű, fa ablakokra. Hőszigetelte a padlásteret, valamint ide, új kazánház helyiséget is épített a fűtési rendszer korszerűsítéshez, továbbá új meleg vizes fűtési rendszert is kiépített.


A Déryné kazánházi épületrészén a régi, korszerűtlen acél nyílászárókat műanyag hőszigetelt nyílászárókra cserélte, energiatakarékos és szabályozható fűtési rendszert alakított ki.


A második emeletei díszes csillárok és falikarok kivételével teljesen lecserélte a lámpatesteket LED fényforrásra.


Az elvégzett fejlesztéseknek köszönhetően a projekt eredménye hozzájárul az energiaellátás biztonságának növeléséhez és az energiaimport-függőség csökkentéséhez. Mindezeken túl elmondható, hogy a beruházás a környezet tehermentesítését szolgálja, hiszen a felhasznált energia mennyiségének csökkenése és a megújuló energiatermelés a CO2 és üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenését eredményezi.

Címkék: FEJLESZTÉS, Karcag

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:02, kedd | Helyi

KORÁBBAN KEZDŐDHET NAGYKÖRŰN A CSERESZNYESZÜRET

Virágba borult Magyarország cseresznyéskertje. Nagykörű határában fehérlik a több ezer cseresznyefa.

2024. Április 16. 10:00, kedd | Helyi

LEBUKTAK A DROGTERJESZTŐK

A rendelkezésre álló adatok szerint az öt férfi 2023 márciusától elsősorban Rákóczifalván, Szolnokon és Zagyvarékason szervezett formában – egymással konspirálva – marihuánával kábítószer- kereskedelmet bonyolítottak.

2024. Április 15. 14:06, hétfő | Helyi

Parkoló járművekbe hajtott egy autó Karcagon

Egy parkoló kisteherautónak, illetve egy másik járműnek ütközött egy személygépkocsi vasárnap hajnalban Karcagon, a Püspökladányi úton.

2024. Április 15. 14:04, hétfő | Helyi

Motorral ütközött egy autó Kunszentmártonnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy motorkerékpár vasárnap délután a 44-es számú főúton, Kunszentmárton térségében.