Városlista
2020. június 2, kedd - Anita, Kármen

Hírek

2018. November 29. 19:33, csütörtök | Helyi

ENERGETIKAI FEJLESZTÉS KARCAGON

ENERGETIKAI FEJLESZTÉS KARCAGON

A Karcag Városi Önkormányzat 250 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a \"A Városháza, Déryné energetikai fejlesztése\" TOP-3.2.1-15-JN1-2016-00024 pályázat keretein belül.

Az elnyert támogatásból a Karcag Városi Önkormányzat a két tulajdonában lévő intézményi épület - a Városháza és a Déryné Kulturális Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár - energetikai fejlesztését valósította meg.

A Karcag Városi Önkormányzat a projekt megvalósítása során a Városháza és a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár épületének komplex energetikai fejlesztését megvalósította, a nyílászárókat kicserélte, elvégezte a hőszigeteléseket, fűtés- és világításkorszerűsítést.


A Városháza épületének egy része energetikailag elavult volt, szerkezetei és berendezései jelentős energiaveszteséget és ezzel üzemeltetési többletkiadást eredményeztek az önkormányzatnak. Korlátozta és fenntarthatatlanná tette az épület használatát. Ezen problémák megoldására a Karcag Városi Önkormányzat kicserélte az északi és keleti oldalon az összes homlokzati nyílászárót új, hőszigetelt üvegezésű, fa ablakokra. Hőszigetelte a padlásteret, valamint ide, új kazánház helyiséget is épített a fűtési rendszer korszerűsítéshez, továbbá új meleg vizes fűtési rendszert is kiépített.


A Déryné kazánházi épületrészén a régi, korszerűtlen acél nyílászárókat műanyag hőszigetelt nyílászárókra cserélte, energiatakarékos és szabályozható fűtési rendszert alakított ki.


A második emeletei díszes csillárok és falikarok kivételével teljesen lecserélte a lámpatesteket LED fényforrásra.


Az elvégzett fejlesztéseknek köszönhetően a projekt eredménye hozzájárul az energiaellátás biztonságának növeléséhez és az energiaimport-függőség csökkentéséhez. Mindezeken túl elmondható, hogy a beruházás a környezet tehermentesítését szolgálja, hiszen a felhasznált energia mennyiségének csökkenése és a megújuló energiatermelés a CO2 és üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenését eredményezi.

Címkék: FEJLESZTÉS, Karcag

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 01. 10:27, hétfő | Helyi

A rendőrök pár percen belül elfogták a karcagi férfit.

A Karcagi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a helyi férfi ellen.

2020. Május 31. 11:19, vasárnap | Helyi

A SZIM Óvodában is kertészkednek

A SZIM Óvodában kertészkednek, tollasoznak, ...

2020. Május 30. 19:34, szombat | Helyi

LEGSZEBB KONYHAKERTEK

biológiai sokféleség nemzetközi napja avagy a biodiverzitás védelmének világnapja minden év május 22-re esik.

2020. Május 29. 20:51, péntek | Helyi

A magyar hősök emlékünnepe

A magyar hősök emlékünnepét május utolsó vasárnapján tartják azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezve, akik az életüket áldozták Magyarországért.