Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Augusztus 23. 09:11, péntek | PR

Energiaforrások a mindennapokban

Energiaforrások a mindennapokban

Az életünk részévé váltak a régiesen zsebtelepnek nevezett eszközök. Egy jól felszerelt háztartásnak mindig rendelkezni kell tartalék elemekkel.

Minimális befektetéssel megvásárolhatóak, és elkerülhetjük vele a kellemetlen helyzeteket. Azt az estét, amikor a televíziót néznénk, pont lemerül a távirányítóban és nem tudunk csatornát váltani. Azt a születésnapot, amikor a gyerek megkapja az új ajándékát. A játék is azzal működik, de azt nem hoztak mellé.

Tartós megoldások

Hosszú távon a legjobb befektetni az akkumulátoros modellekbe, melyek újratölthetőek. Beépített akkumulátorral rendelkeznek, amiből ha kifogy az energia, vissza tölthetjük azt. A tartós kivitelek legtöbbje saját töltővel is rendelkezik. Egy töltőhöz további akkumulátoros elemek külön is megvásárolhatóak.

Ezek az áramforrások környezetkímélő eljárással készülnek. Nem tartalmaznak sem higanyt, sem karbamidszármazékokat. Ezért a gyermekek játékaihoz is biztonságosan használhatóak. A tölthető modellek legtöbbje rövidzárlat védelemmel is felszerelt. Ezekkel a megoldásokkal hosszú évekre bebiztosíthatjuk magunkat a fentebb felsorolt problémák ellen.

Hagyományos kivitelek

Ezek a típusú áramforrások cinket tartalmaznak, melyet legnagyobb részben szénnel és különböző eljárások segítségével vegyítenek. A neve a német Zink névből ered. Előállítása változó minőségű és mennyiségű anyag összetétellel jön létre. A cink mellett gyakran használnak sárgarezet is.

A vegyes összetételéből adódóan tapasztalhatjuk azt, hogy a féltartós megoldások nem egyformán és nem ugyanaddig bírják szuflával. Egyes kiviteleikre jellemző, hogy használat nélküli állapotban kifolyhatnak. A kissé kékes árnyalatú folyadék a cinknek köszönheti a színét. Más féltartós elemekre ez a probléma egyáltalán nem jellemző.

Minőségi féltartós változat

Az zsebtelepekkel kapcsolatban is bátran elmondható, hogy a jól ismert márkák és a megbízható kereskedések termékeiben sosem fogunk csalódni. A gyártó csak olyan féltartós áramforrást gyárt, amelyre a fogyasztónak nem lesz panasza. A forgalmazó pedig nem tölti fel a raktárkészletét minőségileg kifogásolható termékekkel, mert a belé vetett bizalom könnyen elillan. A Gigaplázánál kapható legjobb féltartós elemek ma már rövidzárlat és kifolyás veszéllyel szemben is éppúgy védettek, mint az akkumulátoros megoldások. Viszont az áruk mára már sokkal kedvezőbbnek mondható, mint évekkel ezelőtt az akkumulátoros áramforrás megoldások megjelenése előtt.

Ne essen olyan hibába, hogy nem tart otthon tartalék elemet, mivel minden elektronikai felszerelésben egyszer lemerülhet. Ha tartós, ha féltartós, akkor is. A tartósat is fel kell tölteni ahhoz, hogy újra használni lehessen. Ezt az időt játszva át tudja hidalni egy minőségi féltartós használatával is, ami rövid használat után is biztonságosan tárolható a következő alkalomig, amikor újra szükség lesz rá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.