Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Július 26. 16:55, szerda | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

ENGEDÉLY NÉLKÜL

ENGEDÉLY NÉLKÜL

A Mezőtúri Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat csalás elkövetése miatt egy férfival szemben, aki magát egy jogutód nélkül megszűnt, korábban gyógyászati segédeszközöket forgalmazó cég képviselőjének adta ki.

A Mezőtúri Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat csalás elkövetése miatt egy férfival szemben, aki magát egy jogutód nélkül megszűnt, korábban gyógyászati segédeszközöket forgalmazó cég képviselőjének adta ki.


Az adatok alapján egy kozármislenyi férfi 2023. július 25-én délután megjelent a 82 éves túrkevei nő házánál, ahol magát egy jogutód nélkül megszűnt, gyógyászati segédeszközöket forgalmazó cég képviselőjének adta ki. Az idős által korábban vásárolt mágnesterápiás eszközt látszólag megvizsgálta, és rávette annak cseréjére, amelyhez készüléket is biztosított. A férfi a cseréért, a munka- és a kiszállási díjért az idős nőtől 125 000 forintot vett át.

A rendőrségre érkezett bejelentést követően a Mezőtúri Rendőrkapitányság Túrkevei Rendőrőrs beosztottai elfogták és előállították a rendőrőrsre a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A rendőrök megállapították, hogy nincs engedélye az inkriminált mágnesterápiás eszköz forgalmazására, javítására, és a jogutód nélkül megszűnt cég sem bízta meg a fenti tevékenységgel összefüggő szolgáltatással. A nyomozók csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, lefoglalták tőle a mozgásterápiás adaptereket és a pénzt, majd visszaadták a sértettnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.

2024. Május 02. 08:09, csütörtök | Helyi

15 ÉVES A NYUGDÍJAS PEDAGÓGUS KLUB

Tizenöt év. Ennyi idő alatt majdnem kétszer teljesen kicserélődik egy nyolcosztályos iskola diákserege. Éppen ennyi ideje alapították a nyugdíjas pedagógusok karcagi klubját.

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra