Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2023. Szeptember 06. 05:01, szerda | Helyi

ENNYIBE KERÜL A TANÉVKEZDÉS

ENNYIBE KERÜL A TANÉVKEZDÉS

Ma már a második tanítási nap volt az iskolákban. A tanévkezdés bekerülési költségeinek néztünk utána. Sokan az utolsó napokra hagyták az egyes tanszerek beszerzését.

Árérzékenyek lettek a nagykunsági vásárlók is.
Néhány helyen van, ahol a tavalyi áron kínált tanszerekkel várják Az iskolakezdésre készülő családokat.

-Az iskolakezdésre azonban mindenképpen több tízezer forintot kell szánni, még kedvező árakkal számolva is -mondta televíziónknak ennek a kisújszállási írószer boltnak a vezetője.

Az iskolakezdés költsége gyermekenként az 50 ezer forintot is meghaladhatja az idén, és ebben a méret- és szezonváltás miatt szükséges ruhák ára nincs benne
Még nagyobb kiadással néznek szembe az egyetemi hallgatók szülei, akik közül többeknek a kollégiumi díj vagy az albérlet, illetve adott esetben a tandíj jelent nagyobb anyagi megterhelést.

A legjobban a kollégiumba bejutó hallgatók járnak, de a helyekért komoly küzdelem folyik.
A kollégiumokban tavaly a diákok mindössze ötöde fért el. Az albérlet viszont százezres nagyságrendű kiadással is járhat, mint ahogy a tandíj is.
Egészségpénztárral több tízezer forintot, akár a tanévkezdéssel kapcsolatos kiadások 12-17 százalékát is megspórolhatják a szülők.

A beiskolázási támogatás egy önsegélyező szolgáltatás, amelyet a legtöbb egészségpénztár kínál a tagjainak, mégis kevesen használják.
Fontos, hogy azok az egészségpénztári tagok tudják igénybe venni a beiskolázási támogatást, akiknek már van 180 napos egyenleg az egészségszámlájukon, illetve lesz, mire a számlák elszámolásához nyitva álló 120 nap letelik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:00, vasárnap | Helyi

BOROTVAPENGÉVEL FENYEGETŐZÖTT

A Szolnoki Járási Ügyészség rablás büntette miatt indítványozta egy 39 éves szolnoki férfi letartóztatását.

2024. Május 11. 15:00, szombat | Helyi

IDÉN IS MEGRENDEZTÉK A SZAK-MA BÁLT

Idén is megrendezésre került a Szak-ma Bál Karcagon. A jótékonysági bálnak a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár adott helyet.

2024. Május 11. 08:36, szombat | Helyi

Megemlékezés A Városháza dísztermében

A Karcagi Városháza dísztermében dr. Pintér Zoltán Árpád önkormányzati képviselő , a Kováts Mihály Baráti Társaság Egyesület elnöke méltatta Fabriczy Kováts Mihályt

2024. Május 11. 07:00, szombat | Helyi

BEMUTATTÁK A KARCAG CYCLING TEAM-ET

Új szakosztállyal ismerkedhettek meg a karcagiak, de a hazai és a nemzetközi kerékpár-sport is. Hivatalosan is bemutatták a Karcag Cycling Team-et, amelynek első komoly megmérettetése az országúti magyar bajnokság.