Városlista
2020. augusztus 10, hétfő - Lörinc

Hírek

2019. Augusztus 23. 09:27, péntek | PR

Érdekességek a LEGO-val kapcsolatban

Érdekességek a LEGO-val kapcsolatban

A LEGO az egyik leghíresebb és egyben legnépszerűbb játéknak számít a gyerekek körében.

Szinte kivétel nélkül mindenki ismeri, a lurkók pedig előszeretettel rakják ki a különféle alakzatokat a kis építőelemek segítségével.

Egyébként a LEGO-val kapcsolatban számos olyan érdekesség létezik, amelyről valószínűleg nem is volt tudomásunk. Meglepődnénk például az eddig legyártott LEGO kockák számán, illetve a legtöbb építőelemet igénylő szett darabszáma is egészen lenyűgöző.

Szülőként valószínűleg azt is szeretnénk tudni, hogy a gyerekek kedvencének számító játék mennyire biztonságos, illetve mit érdemes tenni akkor, amikor egy darab hiányzik a készletből. Rövid bejegyzésünkben ezeket a témaköröket járjuk körbe.

Érdekességek a LEGO kockák darabszámát illetően

Mióta 1958-ban legördült a legelső LEGO kocka a gyártósorról, azóta nem kevesebb mint 700 milliárd darab követte azt. Döbbenetes szám, nem igaz? Ha a Föld teljes lakossága között egyenlően szeretnénk ezt szétosztani, akkor mindenkire jutna 80 darab. Pedig ezek csak a kockák, a különféle figurák és egyéb elemek ebbe nem is tartoznak bele.

Ami az egy szettre jutó építőkockák számát illeti, ebben a rangsorban a Millenium Falcon vezet. A Játékszigetnél is kapható Star Wars-széria részeként piacra dobott szett 7500 elemet tartalmaz egészen pontosan.

Még inkább kifejezi egyébként a LEGO fanatikusok rajongását, hogy a már nem gyártott régi klasszikus darabokért valóságos licit háború zajlik, a tulajdonosaik pedig az eredeti ár többszörösét is elkérhetik értük.

Mennyire számít biztonságos játéknak a LEGO?

Az előbbi bekezdésben már részleteztük, hogy milyen felfoghatatlanul magas számban kerültek és kerülnek piacra a különféle LEGO szettek. Ehhez képest megnyugtató adat lehet, hogy mindössze két esetben került sor a gyártott termékek visszahívására.

A 2009-es alkalommal egyébként csak néhány panasz érkezett egy távirányító enyhe felmelegedéséről, a biztonságot szem előtt tartva azonban valamennyi terméket visszahívták a tulajdonosok.

Mit tegyünk, ha egy LEGO kocka hiányzik vagy eltűnik?

Néha megesik sajnos, hogy egy-egy elem kimarad a szettből, vagy elveszik a nagy sürgés-forgás közepette. Szerencsére ilyen esetekben is létezik hatékony megoldás. A LEGO magyarországi ügyfélszolgálata kellő hozzáértéssel kezeli ezeket az eseteket, és kérésre kipostázzák nekünk a hiányzó darabokat.

Szóval akkor sem kell a következő alkalommal pánikba esni, ha nem találjuk meg a LEGO készlet egyik fontos elemét. Csak annyi a dolgunk, hogy felvesszük a kapcsolatot az illetékesekkel, pontosan megadjuk a paramétereket, ők pedig mindent meg fognak tenni azért, hogy a szükséges darab minél hamarabb hozzánk kerüljön.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 24. 07:53, péntek | PR

Egyházi építések specialistája lett a Jánosik Kft.

Ismét egyházi ingatlan felújítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft. Ezúttal Miskolcon, a Baptista Szeretetszolgálat új szociális ellátóközpontja kivitelezésére kaptak megbízást.

2020. Július 14. 11:45, kedd | PR

Megéri levegő-víz hőszivattyút választani?

Ha mostanában építkeztél, biztosan te is alaposan átgondoltad, milyen fűtés az ideális számodra.

2020. Július 14. 11:35, kedd | PR

A felületek szakértője, a betonsimító

A nyári hónapok kifejezetten ideálisak a különböző, kisebb-nagyobb építési munkák elvégzésének. Sokan önállóan, házilag állnak neki pl. sütőhelyek, kerthelyiségek kialakításának.

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.