Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2022. Szeptember 10. 05:00, szombat | Helyi

EREDMÉNYES ÉV ÁLL MÖGÖTTÜK

EREDMÉNYES ÉV ÁLL MÖGÖTTÜK

Tóth Barnával, a Karcagi Nagykun Református Gimnázium igazgatójával arról beszélgettünk hogyan is zárult az előző év, hogyan sikerült az érettségi, a felvételi.

- Az érettségik hála Istennek jól sikerültek, sőt még a korábbi, szerintem akkor is nagyon jó eredményeket produkáló dolgainkat is sikerült kicsit felülmúlni. Az utóbbi négy-öt évben szinte hajszálpontosan 4 vagy egy-két század eltéréssel 4 egészes érettségi átlagot sikerült produkálnunk. Most ez 4,25 százalékos lett az iskolai érettségi átlaga, úgy gondolom ezt bármikor elfogadnánk a jövőben is. Ennek megfelelően a továbbtanulás is úgy gondolom szépen alakult. Tanítványaink 65 százaléka jelentkezett, illetve került be a felsőoktatásba. Ránk jellemző módon nagyon sokszínű itt is a választék, körülbelül 11 féle egyetemi, főiskolai karra kerültek be tanítványaink. Most is a természettudományos pálya volt a legnépszerűbb - a Műszaki Egyetem és ehhez hasonló informatikai dolgok, ahogy korábban megszokott volt.

- A gimnáziumban indított tagozatok, szakok is elősegítették a sikeresebb felvételt.

- Már azt lehet mondani, hogy bevált módon nagyon szépen elősegítik ezeket a tanulmányokat, illetve általában az a tapasztalat, hogy meg is állják a helyüket egyébként ezeken az egyetemeken, főiskolákon tanulóink. Érdemes talán kiemelni a Debreceni Egyetemet, hiszen tanítványainknak általában fele vagy több mint a fele oda szokott felvételt nyerni a különféle karokra.

- Van egy megállapodás az egyetem és az iskola között. Ennek is voltak azóta plusz hozadékai.

- Vannak gyakornokaink, tehát itt tanítási gyakorlatokat teljesítő leendő kollégák remélem, de várjuk még a programnak a kiteljesedését - fogalmazott Tóth Barna, aki szerint sikeresen zárta az iskola az előző tanévet. .
- Itt is meg szeretném említeni a református középiskolák találkozóját, ami úgymond lelkileg is kicsit feltette a pontot az i-re, és ezzel együtt úgy gondolom, hogy egy rendkívül nehéz, de nagyon szép eredményekkel és valóban jó mutatókkal záruló tanévet sikerült befejeznünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 14:30, kedd | Helyi

ÉBREDEZIK A TISZA-TÓ

Ébredezik a Tisza- tó. Az áprilisi, váratlanul jó időben több ezren keresték fel az ország egyik legdinamikusabban fejlődő idegenforgalmi célpontját. A hónap közepe visszavetette ugyan a forgalmat, de az igazi szezon még csak ezután kezd

2024. Április 30. 11:25, kedd | Helyi

CIGÁNY HÉT A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

1 hetes programsorozatot szervezett a Szent Pál Marista Általános Iskola Cigány-hét címmel.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Helyi

KENDERMAGOKAT RENDELT HOLLANDIÁBÓL

A vád szerint a férfi 2023. augusztus hónapjában egy ismeretlen személyt megbízott azzal, hogy Hollandiából küldjön neki kábítószert tartalmazó kendernövény termesztéséhez szükséges vetőmagot.

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.