Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Szeptember 13. 12:38, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Eredményes volt a Magyar Vöröskereszt nyári véradókampánya

Eredményes volt a Magyar Vöröskereszt nyári véradókampánya

Eredményes volt a Magyar Vöröskereszt nyári véradókampánya - mondta Váradi Mariann, a véradásszervezés szakmai vezetője az M1 csatorna szombat esti műsorában.

Kiemelte: június 15. és augusztus 31. között élsportolók, zenészek és színészek közreműködésével próbálták felhívni a figyelmet arra, hogy nyáron is és a járványidőszakban is szükség van vérkészítményre.

Tájékoztatása szerint júniusban és júliusban körülbelül 32-34 ezer véradóval találkoztak, ez elegendő mennyiséget jelent. Augusztusban volt egy "mélyrepülés", amikor korlátozni kellett a vérkészletek kiadását, de felhívásukat követően volt egy rekordot hozó nap, amikor több mint 2700 véradó jelentkezett, így az átlagos augusztusi számokat tudták teljesíteni.

Hozzátette: egyelőre nem tudnak az egyetemeken, főiskolákon véradásokat szervezni, a járványidőszakban a települési vezetőkkel konzultálva otthonaikhoz közeli intézményekben próbálják elérni az embereket.

Jelenleg a külföldről hazatérők 14, a fertőzésen átesettek 30 nap elteltével adhatnak vért - mondta Váradi Mariann.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről