Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Január 13. 15:27, szombat | Helyi
Forrás: KARCAG TV

ESEMÉNYDÚSAN TELTEK AZ ÜNNEPEK A GYEREKOSZTÁLYON

ESEMÉNYDÚSAN TELTEK AZ ÜNNEPEK A GYEREKOSZTÁLYON

Az ünnepek alatt is volt dolguk a Karcagi Kátai Gábor Kórház gyermekosztályának dolgozóinak.

Sok gyermek töltötte az elmúlt 2-3 hetet kórházban, de a nővérek, orvosok igyekeztek ünnepi és barátságos hangulatot varázsolni az osztályra.

Akit lehetett haza engedtek, de így is teltház volt a Karcagi Kátai Gábor Kórház gyermekosztályán. dr. Szabó Mária osztályvezető főorvost kérdeztük, milyen betegségek voltak a jellemzőek az elmúlt hetekben.

- Mindneki azt gondolná, hogy a karácsony a karácsony ünnepe és minél kevesebb legyen az osztályon, ezt minden évben így is csináljuk, hogy akit lehet haza is engedünk. Ezen a karácsonyon sajnos teltházzal ment az osztályunk. Minden korosztályból voltak nálunk betegek. A kicsiknél inkább a hányásos panaszok, a kisdedeknél az ugatós köhögés, fulladós betegségek jöttek, a nagyoknál inkább traumás, balesetes dolgok jöttek elő. Tehát meglepő módon mindenki részt vett a karácsonyban és a gógyításban.

A szülők odafigyelnek a megelőzésre.

- Azt szokták mondani, hogy a prevenciónak a megelőzésnek nincs alternatívája, tehát a legfontosabb az, hogy mindig felkészüljünk az eshető rosszra. Amint a példa is mutatja, a betegség az nem válogat, az jön, ha kell ha nem, de a szülők igyekeznek odafigyelni a gyermekek egészségére.

A gyermekosztály dolgozói nagy gondot fordítanak arra, hogy a gyerekeket barátságos környezet fogadja.

- Nálunk ez mindig is fontos volt, de azt hiszem, hogy a gyógyításhoz hozzá tartozok, hogy ne csak a testet, hanem a lelket is gyógyítsuk. Mindig is figyeltünk arra, hogy egy szép környezetben, egy kevésbé riasztó, egy kevésbé kórházias jelleggel bíró osztállyal lásson a gyerekosztály. Nagy örömünkre szolgált, hogy a festőművész asszony segített nekünk egy kicsit még barátságosabbá varázsolni ezt az osztályt. Nagyon fontos megemlíteni a nővérkéink munkáját is, akik évről-évre minden évszaknak megfelelően készítenek dekorációkat az osztálynak. Az egyik legpozitívabb visszajelzés az volt, amikor jött egy 4 éves az osztályra és elmondták neki a szülei, hogy kórházba fog kerülni, belépett az osztályra és akkor azt kérdezte: Anya, játszóházba jövünk? Tehát nem egy rideg, fehér fal fogadta, hanem az ő kis érzékszerveinek egy kedves látvány.

A kórház gyermekosztálya adományoknak köszönhetően is fejlődik, szépül.

- Tulajdonképpen majdnem 20 éve működik egy alapítványunk. Itt főleg a személyi jövedelemadó 1%-át kapjuk meg. Nagyon sokáig támogattak minket a Hell’s Angels Motoros Klub tagjai is osztályunkat. Most azt látjuk, hogy tárgyi adományokkal támogatnak minket a szülők, akik szerencsére jó élménnyel távoztak az osztályrunkról. Akár a gyerekosztályról, akár az újszülött osztályról. Nagyon örülünk ennek. Láttam az interneten, hogy más is csatlakozott ehhez, tehát más kórház is rájött arra, hogy azokat a kinőtt kis rugdalózókat, pizsamákat, papucsokat nem kell veszni hagyni. Ha már nem kell a családban, de még jól használható, akkor egy alapos fertőtlenítés követően nagyon jól tudják használni a kórház gyermekei. - monta el dr. Szabó Mária - osztályvezető főorvos.

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.