Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2021. Január 15. 08:34, péntek | Helyi

Évkezdés a maristásoknál

Évkezdés a maristásoknál

A 2021-es évet gyógyultan teljes létszámban kezdték - mondta Dánielné Kacsó Andrea, a Szent Pál Marista Általános Iskola igazgatója,

aki arról is szólt, hogy a szülőket tájékoztatták a járványügyi szabályokról, hiszen volt egy hét leállás.

Az elővigyázatosság érdekében most már tanórán is kötelező a maszk használata, a beléptetésen is szigorítottak.

A következő hetekben még van lehetőség javítására, a jegyekről decemberben a szülőket is tájékoztatták, egy pedasszisztens is segít a felzárkóztatásban, a tanulószobákban 4 óráig szintén van tanulási segítség.

A nyolcadikosokat is segítik a pályaválasztásban, októberben még megtarthatták zárt körben a fórumot, ahol gyerekenként egy szülő is ott lehetett és öt iskola tartott tájékoztatót. Az iskoláktól kapott filmeket, szórólapokat is szétosztották, van, aki Debrecenben, Kisújszálláson vagy Karcagon tanul tovább. A jövő héttől a szülőkkel egyeztetnek az osztályfőnökök.

A leendő elsősöket is megkeresték az adott lehetőség mellett, s most óvodai rajzpályázatot hirdettek nekik. Az eredményhirdetésre meghívják majd őket, hogy ismerkedhessenek az iskolával.

A februári farsangi felvonulást és márciusban foglalkozásokat terveznek az óvodásoknak. Szeretnék megtartani a passiót is, ha a járványügyi helyzet megengedi.

Címkék: iskola, marista

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.