Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Április 04. 08:55, hétfő | PR
Forrás: (x)

Ezeket is érdemes mérlegelni a tetőablak kiválasztásánál

Ezeket is érdemes mérlegelni a tetőablak kiválasztásánál

A lakásfelújításnál általában a rendelkezésre álló keretek szabnak határt

A lakásfelújításnál általában a rendelkezésre álló keretek szabnak határt a tetőablak kiválasztásánál, de érdemes nem csak az ár alapján dönteni, mert több olyan szempont is felmerülhet, ami később bőségesen behozza az esetleges felárt.

Ma már meglehetősen bő kínálatból válogathat, aki a tetőtér felújítása során tetőablakot keres. Az árak mellett a minőség is elég nagy szórást mutat, van ugyanakkor egy további szempont is, amit ezek mellett is érdemes figyelembe venni, ez pedig a tetőablakhoz tartozó kiegészítők és extrák. A rototetoablak.hu oldalról szemezgettünk néhány ilyen példát.
Kép1: A különféle árnyékolók sokat tehetnek a lakás komfortérzetéhez és energetikai teljesítményéhez.

Kültéri kiegészítők

A kültéri kiegészítők közé tartoznak a rolók és redőnyök különféle változatai. Ezeket az opcionálisan választható kiegészítőket a tetőtéri ablak külső keretére standard tartozékként lehet felszerelni, ami annyit jelent, hogy tökéletesen illeszkednek és pontosan méretre készülnek, mint az ablak.

A rolók anyaga főként textil, és rendkívül sokat tehetnek a lakás hőmérsékletének szabályozása és a felmelegedés elkerülése érdekében. A redőnyök ezzel szemben fémből készülnek és még tökéletesebb zárást és árnyékolást tesznek lehetővé.

Mindkét termék készülhet manuális és elektromosan vezérelhető kivitelben is, mint ahogy a rototetoablak.hu oldalon erre is van példa.

Beltéri kiegészítők

A betéri kiegészítők között szintén megtaláljuk a rolókat, de emellett a standard termékként felszerelhető szúnyoghálót kell kiemelnünk. Ez utóbbi annál is fontosabb, mivel a tetőtéri ablakokra helyezhető szúnyogháló a billenő nyitás miatt komoly problémát jelent, ugyanakkor a rovarok lakáson kívül tartásának problémája a tetőtérben is rendkívül releváns.

Különleges extrák

Az extrák között elsősorban az elektromos ablaknyitás lehetősége lehet érdekes, mert ezzel lehetővé válik, hogy a szellőztetés és árnyékolás feladata is az okosotthon működésbe legyen illesztve.

Emellett érdemes ellenőrizni, hogy lehet-e az ablakokon elérhető gyerekzár, ami a tetőtéri gyerekszobák biztonságossá tételének szempontjából rendkívül fontos. A gyerekzár segítségével maximálni lehet a nyitási mélységet, így a szellőztetés megoldódik, de a kalandvágyó lurkók nem juthatnak a tetőre. A kulccsal zárható ablakkilincs szintén jó szolgálatot tehet ezen a téren.

Mindezek olyan plusz kiegészítők, amiknek elérhetőségét érdemes mérlegelni, mielőtt egy tetőablak gyártó mellett letesszük a voksot, mert sokat tehetnek otthonunk kényelme és biztonsága érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat