Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Július 25. 08:33, vasárnap | Helyi

ÉZSIÁS ANTAL KERTJE IS A LEGSZEBBEK KÖZÖTT

ÉZSIÁS ANTAL KERTJE IS A LEGSZEBBEK KÖZÖTT

Átadták a Legszebb konyhakertek 2020 karcagi díjait. Ézsiás Antal vegyes kategóriában lett első. Ahogy többször elmondta már, sok munka van ebben.

Ézsiás Antalnak a kertészkedés a fél életét jelenti, hiszen ebbe született bele, bár a karcagi talajon nehéz kertészkedni, sok elképzelés nehéz megvalósítani.
A tavalyi évben az aszály, majd a veszélyesen sok csapadék átrendezte a kerteket, de a virágokkal, főleg a tubarózsával elégedett volt, a burgonyával kevésbé, így azt most nem is ültetett.

Azok a gyümölcsök, amelyek tűrik a mostoha körülményeket, sikeresek voltak, amelyek nem, azok kevésbé. A meggy, a cseresznye, az alma igényesebb, a szilva itt őshonos, de csemege kukoricát is nehéz kiskertben sikeresen termelni - állítja a szakember.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.