Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Április 13. 20:21, kedd | Helyi

FAGYKÁR A NAGYKUNSÁGI GYÜMÖLCSÖSÖKBEN

FAGYKÁR A NAGYKUNSÁGI GYÜMÖLCSÖSÖKBEN

Komoly károkat okozott a fagy a gyümölcsösökben. A Nagykunságban van olyan barack-ültetvény, ahol a termés száz százaléka elfagyott.

A fagykár pontos mértékét csak napok múlva tudják pontosan megállapítani a termelők, így félő, hogy az első becsléseknél is nagyobb lesz a terméskiesés. Ez pedig a tavalyihoz hasonló dráguláshoz vezet.

A húsvét utáni havazás, a hajnali fagyok megtizedelték a gyümölcsösöket.

Az agrártárca azt javasolja a gazdáknak, hogy az országos tűzgyújtási tilalom ellenére tűz- és füstképzéssel védjék a már virágzásnak indult ültetvényeket, ez a fajta védekezés ugyanis mentességet jelent a tilalom alól.

A kevesebb termés áremelkedést jelent. Tavaly is elvitte a barack javát a tavaszi fagy, ennek a veszélye idén is fennáll.A karcagi piacon is inkább a magyar árut keresnék a vásárlók, de amíg nincs szezonja a hazai gyümölcsnek, addig a mandarint, banánt, narancsot viszik.

Hogy mekkora károkat okozott a fagy, azt csak az igazi tavaszi idő beköszöntével tudják felmérni a gazdák. Ugyanakkor az agrártárca arra kéri a termelőket, hogy pontosan mérjék fel a károkat, mert idén is számíthatnak a kármentesítési alap támogatására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.