Városlista
2021. május 12, szerda - Pongrác

Hírek

2021. Április 13. 20:21, kedd | Helyi

FAGYKÁR A NAGYKUNSÁGI GYÜMÖLCSÖSÖKBEN

FAGYKÁR A NAGYKUNSÁGI GYÜMÖLCSÖSÖKBEN

Komoly károkat okozott a fagy a gyümölcsösökben. A Nagykunságban van olyan barack-ültetvény, ahol a termés száz százaléka elfagyott.

A fagykár pontos mértékét csak napok múlva tudják pontosan megállapítani a termelők, így félő, hogy az első becsléseknél is nagyobb lesz a terméskiesés. Ez pedig a tavalyihoz hasonló dráguláshoz vezet.

A húsvét utáni havazás, a hajnali fagyok megtizedelték a gyümölcsösöket.

Az agrártárca azt javasolja a gazdáknak, hogy az országos tűzgyújtási tilalom ellenére tűz- és füstképzéssel védjék a már virágzásnak indult ültetvényeket, ez a fajta védekezés ugyanis mentességet jelent a tilalom alól.

A kevesebb termés áremelkedést jelent. Tavaly is elvitte a barack javát a tavaszi fagy, ennek a veszélye idén is fennáll.A karcagi piacon is inkább a magyar árut keresnék a vásárlók, de amíg nincs szezonja a hazai gyümölcsnek, addig a mandarint, banánt, narancsot viszik.

Hogy mekkora károkat okozott a fagy, azt csak az igazi tavaszi idő beköszöntével tudják felmérni a gazdák. Ugyanakkor az agrártárca arra kéri a termelőket, hogy pontosan mérjék fel a károkat, mert idén is számíthatnak a kármentesítési alap támogatására.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 08:14, szerda | Helyi

BELFÖLDI SZÁLLODÁKBAN ÜDÜLNE A MAGYAROK FELE

A magyarok közel fele belföldi szállodában üdülne a koronavírus-korlátozások feloldása után.

2021. Május 12. 08:07, szerda | Helyi

ÚJABB MILLIÓS ADOMÁNY A KÓRHÁZNAK

Újabb jelentős adományt hoztak a Kátai Gábor Kórház számára a Tisza-tavi Keresztény Polgári Kör tagjai.

2021. Május 12. 07:55, szerda | Helyi

TÓTH JULIANNA TÁVLATI TERVE A KOSÁRLABDA

Tóth Julianna, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola nyolcadikosa a Szolnoki Sportcentrum Leány Kosárlabda Szakosztályában játszik. A tehetséges fiatal lány mindene a kosár, távlati terveit is ebben képzeli el.

2021. Május 11. 17:27, kedd | Helyi

MEGÁLLÁS NÉLKÜL TÁVOZOTT A BALESETET OKOZÓ FÉRFI

A karcagi rendőrök elfogták a cserbenhagyót.