Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Március 25. 06:05, péntek | Helyi

FARSANG A TÁLENTUM ÓVODÁBAN

FARSANG A TÁLENTUM ÓVODÁBAN

A Talentum Óvodában Bíró Andrea tagintézmény-vezetővel beszélgettünk, miközben mögöttünk lázas készülődés zajlott, hiszen a csoportok a farsangra készültek.

A szakember szerint a Talentum Óvoda az a hely, ahol minden nap történik valami érdekes. A mindennapi tevékenységeken túl a gyerekek az egyik nap úsznak, a másik nap angoloznak, a harmadik nap robotikáznak, táncolnak, fociznak és szebbnél szebb kiránduláson vesznek részt. Könyvtárba járnak az öregebb óvodások.
Ottjártunkkor a legkisebbek, a Hajnalcsillagok farsangoztak. Nagy szeretettel készültek a szülők is jelmezekkel, a gyerekek a dekoráció készítésben vettek részt, verseket, mondókát tanultak erre a napra, ahol lesz mulatság, vetélkedő és a végén terített asztal várja a kicsiket a szülők segítségével. A Szivárvány, illetve a Napsugár csoport is ugyanígy tartotta farsangját.

Bíró Andrea szerint a Talentum Óvoda a felnőttek számára is tartogat mindig meglepetéseket, érdekességeket. Az a hely, ahol a felnőtteknek is fejlődni kell, mert a gyerekek erre sarkallják őket.

A járványügyi helyzet miatt minden csoport rendelkezésére áll egy zárt messenger csoport, ahol naponta információkat, képeket kapnak gyermekükről a szülők.

Már tervezik a nagy udvarra a tavaszi zsibongót, ahová várják majd a szülőket is, lesz játékos vetélkedő, de gyereknapot is terveznek ide, de buszos kirándulás, természetjárás, könyvtárlátogatás is vár az ovisokra.
A tehetséggondozás mellett az iskolába menő gyerekek felkészítése is folyamatos mikro-csoportban a talentum foglalkozásokon.
Ősszel 20-25 kisgyermek kezdi meg az iskolát, de az utánpótlás szinte kétszer annyi lesz, éppen ezért egy új csoporttal bővül a Karcagi Református Talentum Óvoda, ahová már a jelentkező kisgyerekek is megvannak - tudtuk meg a vezetőtől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.