Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Március 12. 05:02, vasárnap | Helyi

FARSANG A ZÖLDFA UTCAI IDŐSEK OTTHONÁBAN

FARSANG A ZÖLDFA UTCAI IDŐSEK OTTHONÁBAN

A Zöldfa utcai Idősek Otthonában idén is megrendezték a farsangi mulatságot, amelyre már napok óta készültek a szépkorúak. A részletekről Keléné Deák Krisztina intézményvezető- helyettest kérdeztük.

- A mai délután a tavasz várás, a farsangi mulatság lesz. Már a busójárást követően elűzzük a telet, így minden évben megrendezésre kerül az intézményünkben a farsangi mulatság. Nagy-nagy várakozással öltöznek be lakóink, illetve dolgozóink is, közösen készülődnek a jelmezesek is a felvonuláshoz. Együtt is segédkezni szoktak, segítenek megvarrni, díszítgetni a jelmezeket.

- Mindig van műsor is, ahol dolgozók és ellátottak fellépnek szavalattal, tánccal.
- Egy kis bevezetővel kezdődik a farsangi mulatságunk a farsangi szokásokról, mi is a farsang, majd a jelmezesek felvonulása következik. Zárásképpen pedig kis zene, táncolás, és a jelképe ugye a fánk a farsangnak, egy kis nassolás is belefér a végén.

- A tavasztündértől a bohócig sok-sok jelmezes várja már, hogy kezdődhessen a vígasság, mely jó alkalom arra, hogy kicsit előtte is összeülnek, beszélgetnek a foglalkozásokon.
- Így van, a mai nap előtt is már nagy farsangi készülődések zajlanak. Az előtte lévő hetekben, az egész hónapban rajzok is készültek, ami a faliújságunkra kihelyezésre került - tudtuk meg az intézményvezető-helyettestől.
Molnár Pál, a körzet önkormányzati képviselője a csodaszép jelmezeket látva úgy vélte, minden tisztelet az időseké, akik beöltöznek még ilyen korban is farsangkor.

- Én 2000 óta, amióta képviselő vagyok minden évben eljöttem ezekre a rendezvényekre, s elmondhatom, hogy az elmúlt években hasonló ötletes és jó jelmezeket láthattunk, amely természetesen nem csak az itt lakóknak, hanem az itt dolgozóknak a keze munkáját is dicséri.
- Vannak, akik minden alkalommal egy kis táncra is perdülnek, verselnek, énekelnek meglepetésként.

- Látszik, hogy az idős emberekben, az itt lakókban is van egy önkifejezési vágy. Van, aki csak egy jelmezzel próbálja ezt kifejezni, van, aki egy kis műsort is készít ehhez. Mi is izgulunk, de én úgy látom, hogy a jelmezesek a legizgatottabbak - fogalmazott a képviselő, aki zsűritagként értékelésében is mindenkinek gratulált az ötletes jelmezéhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.