Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Február 17. 18:35, péntek | Helyi

Farsangi felvonulás

Farsangi felvonulás

Pénteken vonultak fel a városban a Szent Pál Marista Általános Iskola diákjai és tanárai, hogy elűzzék a telet.
A felvonulást sok karcagi érdeklődő és óvodás is megnézte.

A maristások ötletes jelmezeket öltöttek, osztályonként mást-mást, kerempelőket, dobokat ragadtak, s hangosan skandálva "menjen a tél, jöjjön a tavasz mondatokkal indult a télűző menet az iskola udvaráról, ahol Nagyné László Erzsébet és Pánti Ildikó önkormányzati képviselők is csatlakoztak.

A menet a városközpont több pontját érintve a Városháza előtti térre érkezett, ahol a helyi általános iskolák és óvodás csoportok is csatlakoztak hozzájuk. Szepesi Tibor polgármester köszöntője után a menet rendőri biztosítás mellett a Kálvin utcát érintve a Múzeumparkba vonult, ahol az elsősök és másodikosok télűző tánca után az osztályok képviselői a kiszebáb derekára tűzték gondűző szalagjaikat.

A kiszebábot Szepesi Tibor polgármester gyújtotta meg. A néphagyomány szerinti a kiszebáb elégetésével nemcsak a telet lehet elűzni, de megszabadít bennünket a félelmektől, betegségektől is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.