Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Március 28. 05:00, hétfő | Helyi

FARSANGOZTAK A CSOKONAI ÚTI ÓVODÁBAN

FARSANGOZTAK A CSOKONAI ÚTI ÓVODÁBAN

Rauschenberger Gábornéval, a Csokonai úti Óvoda tagóvoda-vezetőjével beszélgettünk arról, hol tartanak a farsangi felkészüléssel és milyen programokat terveznek még.

A farsang a legvidámabb időszak az óvodában, a gyermekek a februárt vidám, mókás játékokkal, kreatív élményekkel töltik, álarcokat, kalapokat készítenek, bohócokat színeznek és vidám dalos játékokat játszanak.
A járványügyi helyzet miatt zárt csoportban kell megtartani a farsangot és a következő rendezvényeket, de a zárt Facebook csoportban tájékoztatják ezekről a szülőket.

A szülőket próbáljuk bevonni a tevékenységeikbe. Legutóbb madáretető kiállítást szerveztek nekik, nagyon szép etetőket készítettek a madaraknak.
Örökös Zöld Óvodaként fontos megismertetni a kicsiket a madarakkal, etetni, itatni őket.
Tavasszal sok projekt indul az oviban, a tagóvoda-vezető bízik abban, hogy a szabadtéri rendezvényeikre a szülőket már meghívhatják.
Külön foglalkoznak az iskolába menő gyerekekkel is, hiszen a pandémia visszavetette őket, megérzik az elmúlt másfél évet, a sok karantént.

A református és a katolikus általános iskola iskola-kóstolgató programokat szervez a tanköteles korú gyermekeknek, amelyet ki is használnak a szülők, hogy kudarc nélkül kezdjék meg gyermekeik az iskolai életüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.