Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2021. Február 12. 09:01, péntek | Helyi

Farsangra készülnek

Farsangra készülnek

A SZIM Óvodában Szabóné Szentesi Mária vezetővel arról beszélgettünk hogyan indult a 2021-es év.

Mint megtudtuk, szerencsésen indult az év, hiszen az óvoda minden dolgozója vállalta január 2-3-án a koronavírus-tesztelést, mindenki negatív lett, így a szülők biztonsággal hozhatják gyermekeiket az óvodába - fogalmazott a vezető, aki szólt arról, hogy ebben a hónapban a téma a tél, mint évszak a foglalkozásokon minden formában - öltözködés, sportolás, étkezés, madárvédelem, hiszen örökös Zöld Óvodának ez nagyon fontos feladat.

A gyerekek várják a farsangot, a lányoknál a hercegnő, királylány, a fiúknál a vadász, a karatés, katona a népszerű - már tervezgetik a gyerekek a jelmezeiket. A farsang bár szülőmentes lesz, de az informatika felületen tájékoztatják őket fotókkal a rendezvényről.

A tavaszi programjaikat is mindet megtartják ha nem lehet csak csoportszinten, ha lehet a szülőkkel.

A beiratkozásnál nagyon várják majd a kicsiket, hogy betekinthessenek az ovis életbe.

Odafigyelnek az iskolába menő gyermekekre, akiknek fejlesztéseket tartanak a négy tehetségműhelyben is, hogy őszre minél felkészültebben kezdhessék az iskolát.

A kolléganőimre nagy feladat vár - a következő héten ketten minősülnek, egy átesik az önértékelés folyamatán, egy fő pedig megkezdi a szakmai gyakorlatát az óvodában - tudtuk meg a vezetőtől.

A február azonban már a konyhakerti foglalatosságot is jelenti, hiszen a magvetést ekkor kezdik el. Az óvoda kétszer kapta már meg a Legszebb konyhakertek országos díját.

Címkék: óvoda, farsang

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 17:08, kedd | Helyi

Vármegyei tűzoltókat ismertek el

Május 10-én tartotta Szent Flórián napi ünnepségét a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szolnokon. Az eseményen a vármegyei települések polgármesterei adtak át elismeréseket.

2024. Május 14. 15:00, kedd | Helyi

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A KARCAGI NYUGDÍJAS BARÁTOK EGYESÜLETE

Közgyűlést tartott a Karcagi Nyugdíjas Barátok Egyesülete a Lovagi Udvarban.

2024. Május 14. 12:00, kedd | Helyi

KÚTBA ESTEK A BÁRÁNYOK

Kútba esett két bárány Törökszentmiklós határában. A helyi tűzoltók hamar kimentették az állatokat, ám egyikük számára azonban mégis végzetes lett a nap.

2024. Május 14. 09:00, kedd | Helyi

90. SZÜLETÉSNAPJÁN KÖSZÖNTÖTTÉK

90. születésnapján, otthonában köszöntötte Hajdu Istvánné Czombos Máriát családja és Szepesi Tibor, Karcag város polgármestere, valamint dr. Zsembeliné Kovács Mária anyakönyvvezető.