Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2022. Április 02. 05:03, szombat | Helyi

FAÜLTETÉS KARCAGON

FAÜLTETÉS KARCAGON

Kezdetét vette városunkban a faültetési akció. A részletekről Szepesi Tibort, Karcag város polgármesterét, valamint F. Kovács Sándort, a térség országgyűlési képviselőjét kérdeztük.

F. Kovács Sándor képviselő elmondta, idén tavasszal is új lágy-és fásszárú növények kerülnek kiültetésre a város különböző pontjain.
-Karcag mindigis arról volt híres, hogy nagyok sok fával és zöldterülettel büszkélkedhetett. A tavasz és a nyár beköszöntével, a széles utcák és a lakóházak előtt szemet gyönyörködtető színes virágok és hatalmas lombkoronák, minden helyi lakos figyelmét felkeltik-fogalmazta meg gondolatait a képviselő.

Szepesi Tibor polgármester kiemelte, hogy a város több pontján folyamatosan zajlik a kerékpárút-hálózat felújítása és kiépítése. A Széchenyi sugárút, a piac környéke, a Kacsóh utca, a Táncsics körút, a Dózsa György út, a Madarasi út, illetve a Berekfürdő felé vezető bicikliút is jelenleg munkaterületként funkcionál.
-Ennek a pályázatnak a részeként nemcsak az aszfalt épül meg, hanem korábban a kerékpárút kiépítése miatt útban levő fák eltávolítása okán, most mintegy százötven facsemete,-fajtáját tekintve-gömbkőris-került, illetve kerülnek folyamatosan kiültetésre-mutatott rá a polgármester.
A továbbiakban arról is szólt, hogy nemcsak a kerékpárút-hálózat mentén, hanem a település egyéb pontjain is találkozhatnak a város lakói a facsemetékkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.