Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Október 19. 05:01, csütörtök | Helyi

FECSKEAVATÓ ÉS SZÜRETI VIGASSÁG A GYÖRFFYBEN

FECSKEAVATÓ ÉS SZÜRETI VIGASSÁG A GYÖRFFYBEN

Harmincnégy elsős tett fogadalmat másodikos és nyolcadikos társaik és a szüleik előtt a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvodában.

Az eseményen jelen volt Pánti Ildikó önkormányzati képviselő, az iskola nyugalmazott igazgatója, valamint Molnár Pál önkormányzati képviselő, az iskolaszék elnöke.

A rendezvény köszöntőkkel vette kezdetét.

-Már évek óta hagyomány az iskolánkban, hogy az óvodából érkező első osztályosainkat szeptember végén „kisfecskévé” avatjuk. A fogadalomtételre most is az udvaron álló Kárpáti Jenő által készített a Szeretet, a Barátság és a Tudás kopjafa előtt került sor, ahol a nyolcadik évfolyamosok feltűzték a kis elsősöknek azt a kitűzőt, amellyel immáron teljes jogú györffysekké válhattak. Az elsősök fogadalom tétele után az iskolába szeptemberben érkezett új kollégák és augusztus elsejétől szolgálatot teljesítő Veress Zoltán plébános, címzetes esperes, az intézmény lelki vezetőjének köszöntésére is sor került, minekutána a kopjafa előtt ők is átvehették a kisfecske jelvényt, amely jelzi, hogy ők is györrfysek nagycsaládot erősítik-mondta el az intézményvezető.

A fecskeavatót követően az iskola diákjainak zenés-táncos műsora következett, majd a szüreti vigasság vette kezdetét, ahol a gyerekek különböző játékokban vehettek részt és értékes nyeremények vártak rájuk.

A játékos foglalkozások között ügyességi feladatokra is sor került, valamint kipróbálhatták magukat a népi játékok világában is. A nap folyamán a szülők segítségével a hagyományos ételek, italok kóstolására is nyílt lehetőség.

Az igazgató az iskola soron következő programjairól is beszámolt.
-Az elmúlt tanévben az iskolánk az állatbarát intézmény címet nyerte le. Ennek apropóján a közeljövőben került megtartásra a kis állatbemutató, amelyre nagy izgalommal készülnek már a gyerekek. A program új elemet is tartalmaz. Az iskolánk diákönkormányzata közzé tett egy felhívást, amely szerint képes összeállításban terveznek bemutatni azokból a beérkezett fotókból, akik a házi kedvencükkel szelfizésre adják a fejüket. Várjuk a fényképeket, hiszen szeretnék még inkább ráirányítani a gyerekek és a szülők figyelmét is arra, hogy az állatok feltétlen szeretete a gyermekek önbizalmát is építi és rendkívül hasznos a kisállat jelenléte az életükben-mutatott rá az igazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.