Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2023. November 03. 17:48, péntek | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Fegyház várhat a visszaeső tolvajra, akit a helyi lakosok segítségével azonosítottak a rendőrök

Fegyház várhat a visszaeső tolvajra, akit a helyi lakosok segítségével azonosítottak a rendőrök

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat egy 34 éves karcagi férfivel szemben, akit a rendőrség az örményesi lakosok összefogása útján tudott gyorsan kézre keríteni.

A vádirat szerint a férfi 2023. május 15-én, 9 óra körül, Örményesen, egy lakóház előtti járdaszakaszon az ingatlan előtt lezáratlanul hagyott – egy településbeli nő tulajdonában lévő – kerékpárt ellopott, a kerékpár kosarában elhelyezett mobiltelefonnal, a nő személyes iratait, bankkártyáját is tartalmazó pénztárcájával, valamint egy térségi Szociális Központ tulajdonát képező, borítékban elhelyezett mintegy 400 ezer forint készpénzzel együtt.

A készpénz kivételével valamennyi ellopott dolgot megtaláltak Örményesen, az utcán, majd a vádlott igazoltatása során az ellopott készpénz is meglett.

Az ügyészség a többszörösen büntetett, többszörös és különös visszaesőnek minősülő férfivel szemben fegyházban letöltendő szabadságvesztésre, közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt a vádiratában, valamint arra, hogy a bíróság állapítsa meg, a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban az alábbi tájékoztatást adta az ügyben:

https://www.police.hu/index.php/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/helyi-hirek/ezert-fontos-a-tarsadalmi-egyuttmukodes-es

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 15:00, vasárnap | Helyi

KÖZÉLETI KEREKASZTAL AZ OROSZ-UKRÁN HÁBORÚRÓL

Minden háborúnak vannak vesztesei, nyertesei és nyerészei- mondta Dr. Isaszegi János nyugalmazott vezérőrnagy

2024. Február 25. 09:09, vasárnap | Helyi

Hungarikum Fesztivál

A Hungarikum Fesztivál keretében kolbászízesítő versenyt rendeztek Karcagon a városi sportcsarnokban.

2024. Február 25. 08:00, vasárnap | Helyi

A TALENTUM OVIBAN JÁRT A CSIGA DUÓ

A farsangi időszak végéhez közeledve látogattak el a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvodába a Csiga Duó gyermekzenekar tagjai, akik dalaikkal jókedvre derítették az intézmény apraját-nagyját.

2024. Február 25. 07:00, vasárnap | Helyi

STÚDIÓNK VENDÉGE VOLT KESERŰ SÁNDOR ÚSZÓ SZAKEDZŐ

Stúdiónk vendége volt Keserű Sándor, a Karcagi Sportegyesület úszó szakedzője, aki a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett ünnepi rendezvényen Karcag Város Sportjáért díjban részesült.