Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 16. 19:12, kedd | Helyi

FEJLESZTÉSEK ABÁDSZALÓKON

FEJLESZTÉSEK ABÁDSZALÓKON

Balogh Gyula Abádszalók polgármestere a Karcag Televíziónak arról beszélt, hogy milyen TOP-os fejlesztések vannak a településen.

Ezek közül az egyik legfontosabb a helyi gyermekorvosi rendelő és a védőnői szolgálat épületének kivitelezése. A részletekről, valamint a megvalósításról a városvezetőt kérdeztük.

A polgármester elmondta, hogy jelenleg 25%-os készültségi fokban van az építés alatt álló épület. A kivitelező és a szakemberek jó ütemben végzik a munkálatokat, amely várhatóan 2019 év végére el is fog készülni, és birtokba fogják tudni venni mind a benne dolgozók, mindpedig az ide érkezők.


Balogh Gyula polgármestertől továbbá azt is megtudtuk, hogy a cél az, hogy a gyermekorvosi szolgáltatásokat, valamint a védőnői szolgálatot is ide tudják hozni, amiben jelenleg kettő védőnő dolgozik. A Családsegítő és a Gyermekjóléti Szolgálat mellett úgy gondolták, hogy ez az épület jó adottságokkal bír, hiszen a családok zömében ide fognak majd érkezni, ahol egy jó színvonalú szolgáltatást fognak kapni-tudtuk meg a polgármestertől.


Azért is külön öröm a településnek ez, mert ténylegesen nagy szükség volt már erre a beruházásra, hiszen évek óta viszonylag méltatlanabb körülmények között kellett dolgoznia a szakembereknek, ami viszont ezeknek a munkálatoknak a befejeztével megváltozik, a Terület-és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.