Városlista
2019. augusztus 24, szombat - Bertalan

Hírek

2019. Február 10. 13:09, vasárnap | Helyi

FEJLESZTÉSEK AZ ABÁDSZALÓKI ISKOKLÁBAN

FEJLESZTÉSEK AZ ABÁDSZALÓKI ISKOKLÁBAN

Közel 60 millió forintos uniós támogatásból újulhatott meg a 125 éves Tomajmonostorai Általános Iskola épülete.

A támogatást a Karcagi Tankerületi Központ nyerte az EFOP-4.1.3-17 – Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése című konstrukció keretein belül.


A beruházásra fordított összegből a több, mint 125 éves múltra visszatekintő Tomajmonostorai Általános iskola felújítását végezték el. A korábbi elektromos hálózat már elavulttá vált, nem volt lehetséges annak terhelése, ezért az érintésvédelmi rendszer felújításával egyidejűleg a teljes hálózat cseréje elkészült.


Az új hálózatnak köszönhetően a tartalékvilágítás is kiépítésre kerülhetett, melynek keretében a menekülési irányokat jelző kijáratmutató lámpatesteket is beépítették a szakemberek. Kialakították az informatikai és vagyonvédelmi rendszert. Elkészült a vizesblokkok felújítása és a teljes épület tisztító festést kapott, továbbá a korábbi olajlábazat helyére 1,5 m magasságig lambéria burkolat került.


A nevelői és igazgatói iroda új laminált burkolatot kapott és az iskolai bejárat fölé előtető épült. Az iskolaudvari salakos futópálya helyett korszerű, rekortán futópálya került megépítésre. Az iskolai munkavégzés és az oktatás magasabb színvonalú elérése érdekében bútorok, berendezési tárgyak, valamint eszközbeszerzés is realizálódott a projekt keretében.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 24. 09:35, szombat | Helyi

Suzuki zenei koncert volt

A Nagykunsági Kulturális Napok keretében a Déryné Kulturális Központban adott hangversenyt a nemzetközi Suzuki zenei táborban és mesterkurzuson résztvevők csapata.

2019. Augusztus 21. 20:24, szerda | Helyi

Horgászverseny

Negyvenketten - köztük öt hölgy- vett részt a karcagi Nagykun Horgász Egyesület Nagykunsági Kulturális Napokhoz kapcsolódóan megtartott vasárnapi nyílt felnőtt horgászversenyén a Téglagyári tónál.

2019. Augusztus 19. 16:10, hétfő | Helyi

Kiállítás a Nagykunsági Kulturális Napok keretében

A Déryné Kulturális Központban a Karcagi SZC Varró István Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma egykori diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Nagykunsági Kulturális Napok keretében.

2019. Augusztus 19. 09:03, hétfő | Helyi

Nagyné László Erzsébet tájékoztatója

Az utóbbi egy hónapban több alkalommal a médiában megjelent, személyemet – és mára már részben a Kátai Gábor Kórház dolgozóit is - negatívan érintő hírekkel összefüggésben az alábbi tájékoztatást adom: