Városlista
2021. január 17, vasárnap - Antal

Hírek

2018. Június 15. 21:48, péntek | Helyi

Fejlesztések Nagyivánon

Fejlesztések Nagyivánon

Nagyiván nagyközség folyamatban lévő fejlesztéseiről tájékoztatta június 14-én a megyei média munkatársait Lajtos István, Nagyiván polgármestere és Bári Ágnes alpolgármester és Kovács Sándor országgyűlési képviselő.

- Nagyiván önkormányzata az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatásban részesült, a 3 projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül valósul meg. Mint a település vezetője elmondta, a Nagyiván Község Önkormányzat épületeinek épületenergetikai fejlesztése, a Hat Szín Virág Tagóvoda felújítása férőhelyszám bővítéssel valamint az új építésű, vegyes praxisú házi orvosi rendelő és Védőnői szolgálat épületének építése mellett - mely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásából valósul meg, van még egy buszöböl építési projekt is, ami konzorciumi formában épül meg. A három projekt eddig soha nem látott nagyságú, több mint 200 milliós fejlesztést hoz a községbe.

A projekteket az alpolgármester ismertette részletesen. A 100 milliós óvoda felújítás szerint a Hat Szín Virág Óvoda épülete nemcsak megújul, hanem egy csoportszobával is bővül a gyermeklétszám növekedésének köszönhetően van szükség a bővítésre, s tavaszra egy fejlesztőszobával, akadálymentes mosdóval is gazdagodik, de készül játszóudvar is. Az idősekre is gondoltak a pályázatok írásakor, a támogatásnak köszönhetően komplex energetikai fejlesztés történik a Szociális Szolgáltató Központ és az általános iskola épülete esetében, utóbbira napkollektorok is kerülnek az energia takarékosság jegyében. A két beruházás 65 millióból valósul meg. Az új orvosi rendelő építése is jó ütemben halad. Már csak háziorvost kell majd találni, mert a jelenlegi ép elmegy Nagyivánról, de a település vezetői mindent megtesznek azért, hogy újra állandó orvos legyen a faluban. Az új épületben kap helyet a házi orvosi, a házi gyermekorvosi és a védőnői ellátás is.

A beruházások támogatásáért Lajtos István polgármester köszönetet mondott Kovács Sándor országgyűlési képviselőnek, aki még közgyűlési elnökként segítette ezek megvalósítását. Kovács Sándor reményét fejezte ki, hogy a jövőben is lesznek hasonló fejlesztések, hiszen az újabb tervek már készülnek. A település vezetői egy átgondolt fejlesztési koncepciót készítettek, mely minden korosztályt érint a gyermekektől, iskolásokon, felnőtteken át a szépkorúakig, ez is mutatja a településnek van jövője, jövőképe. Az önkormányzati elképzelések megvalósításához a jövőben is minden támogatást, segítséget megad majd - ígérte a képviselő.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 16. 22:12, szombat | Helyi

Folytatódik az adócsökkentés

A kormány adócsökkentési politikája a koronavírus-válságban is folytatódik: a kisvállalati adó (kiva) mértéke január 1-től 1 százalékponttal, 11 százalékra csökkent, így 2021-től a kivával még nagyobb adóelőny érhető el.

2021. Január 16. 22:07, szombat | Helyi

Édes hazánk arany szabadságunk

A karcagi Városházán tartották a Kunszövetség egyesület „Édes hazánk, arany szabadságunk” című, a Jászkun önmegváltás 275. évfordulója alkalmából a Kis- és Nagykunság településein,

2021. Január 16. 21:57, szombat | Helyi

Évkezdés a református általános iskolában

Hogyan indult a 2021-es év?- erről kérdeztük Földváriné Simon Ilonát, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola igazgatóját.

2021. Január 16. 15:48, szombat | Helyi

Egy napon két száguldozót is kiszűrtek a forgalomellenőrző rendőrök

Az egyik jogsértőnek 200.000 forint, a másik gyorshajtónak 130.000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki.