Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Március 12. 05:01, vasárnap | Helyi

FEJLESZTÉSEKET TERVEZNEK BEREKFÜRDŐN

FEJLESZTÉSEKET TERVEZNEK BEREKFÜRDŐN

Berekfürdőnek készül az idei költségvetése, amiben fejlesztéseket is terveznek. A fürdőben önerőből öt téliesített faház készül, lesz erdőtelepítés és járdafelújítás is.

Legfontosabb azonban az intézményi rezsicsökkentés, amelyhez nem halogathatják tovább a fürdő 50 fokos vizének hasznosítását. Ehhez a forráskeresés az idei év feladata lesz - sorolta Molnár János polgármester terveiket.

- Elfogadott költségvetésünk még nincs, de viszonylag jól állunk a nehézségek ellenére. Ez nem azt jelenti, hogy örömmel teliek vagyunk, önkormányzati intézményeknél a rezsiköltség a legnagyobb tétel, azon próbálunk faragni. A takarékoskodás eddig is megvolt, innen nagyon nehéz még tovább lépni - mondja Molnár János.

- Sokan úgy gondolják, hogy könnyű a berekieknek, hiszen ott a gyógyvíz, azzal mindent meg tudnak oldani. A valóság azonban más.

- A medencékben valóban ott a jó melegvíz, oda be lehet ülni mindennap, a fürdőben szívesen látjuk a vendégeinket, de épületeinket ezzel a vízzel nem tudjuk még fűteni, az már nagy beruházás és nincs rá pénzünk - magyarázta a településvezető.

- A kísérő gázt le tudjuk választani, így annak áttételes hasznosításamost is van. Ezt a terület szeretnénk jobban kihasználni. Eddig is gondolkodtunk ezen, de az energiaárak viszonylag alacsonyak voltak ahhoz a költséghez képest, amibe ez a beruházás kerül. Sajnos most, hogy az energiák ennyire felmentek, muszáj vele foglalkoznunk. Folyamatban vannak olyan tervezések, kalkulációk, hogy a fentieket hogyan és miből tudjuk megvalósítani. Ez lesz a következő hónapok feladata.

- A fürdőben önerőből most téliesített faházakat építenek, hogy hogy nyújtsák a szezont, hiszen akkor lehet munkaerőt megtartani, egyenletesebbé tenni az életet Berekfürdőn.

- Az öt faházat erdélyi mesterek építik, a belső részeket önerőből csináljuk meg. Itt a hőfelhasználás a melegvizes kutakból lesz, reménység szerint ez segít a téli üzemeltetésben. Berekfürdőben az idegenforgalom a legfontosabb, a magánszálláshelyek is fejlődtek az elmúlt időszakban. Bízom benne, hogy a vendégforgalom ezáltal is nő majd, hiszen fontos, hogy ott is legyenek vendégek, ne csak a szállodában vagy a kempingben. Szeretnénk a szezont nyújtani rendezvényekkel is. Az őszit az adventi időszakkal bezárólag a Tepertő és pörc fesztivállal nyújtjuk, a tavaszi szezon előrehozására Édes fesztivált indítottunk, amelyre március 25-én mindenkit várunk.

Berekfürdőbe addig is lehet jönni, hiszen egész évben nyitva a fürdőnk. A nyári programok is alakulnak, szerdánként szabadtéri mozi lesz, szombatonként pedig utcabál.

- Utak építésére van beadott pályázata az önkormányzatnak, várjuk az elbírálást. A járda építést önerőből folytatjuk éppúgy, mint az erdőtelepítést. A Startmunka program keretében járdaépítéshez a térkő gyártási program öt fővel, a kertészeti hat fővel megy idén. A települési utcakép szépítését köszönöm a bereki lakosnak, üdülő tulajdonosoknak. Sok az igényes porta, ami kimondottan jóleső érzés számomra is, de ami ettől sokkal fontosabb, hogy ugyanezt gondolják erről a vendégek is, elmondják milyen szép a település, s a változás, fejlődés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.