Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2019. Január 31. 13:59, csütörtök | Helyi

FEJLESZTÉSI PÁLYÁZATOK BEREKFÜRDŐBEN

FEJLESZTÉSI PÁLYÁZATOK BEREKFÜRDŐBEN

Molnár János, Berekfürdő község polgármesterét kérdeztük a jelenleg is futó, TOP-os pályázatokról.

A polgármester úr nyilatkozatában elmondta, hogy a kivitelezések megtörténtek, túlnyomórészt a beruházások elszámolási folyamatai vannak hátra.

Molnár János polgármester úr elmondta, hogy a településen található orvosi rendelő felújítása befejeződött, illetve az energetikai pályázatok is megvalósultak.

Ez két épületegyüttest érintett, az egyik a Polgármesteri Hivatal, a másik pedig az általános iskola.
Mindenhol teljes nyílászárócsere volt, a legkorszerűbb nyílászárókat építették be. Ezenkívül háromrétegű hőszigetelő ajtókat, ablakokat kapott az épület.
A fűtés is ki lett cserélve, a régi gázkonvektoros fűtések helyett, központi fűtés üzemel már, minden épületrészben és napelemek felhelyezésére is sor került. Ehhez kapcsolódott a számukra nagyon szerencsésen alakult tankerületes pályázat. Az épületben a bútorok is ki lettek cserélve, így most már nagyon korszerű, modern belsőt kapott az iskola-tudtuk meg a polgármester úrtól.

„A másik TOP-os pályázatunkat, amely egy turisztikai pályázat lesz, a fürdő előtti teret, parkoló részt fogja érinteni. Ennél a közbeszerzés van folyamatban. Bízunk benne, hogy ennek az évnek a végére az is elkészül. Igyekszünk a majdani kivitelezővel úgy megegyezni, hogy a munkálatokat a nyári szezon megkezdetele előtt, olyan állapotba hozzák, hogy az ideérkező vendégeket ne zavarják majd.

A nyár elmúltával pedig, onnan tudják folytatni a munkát, ahol abbahagyták.

A Belügyminisztériumon keresztül a „Start munkaprogramhoz” kapcsolódó pályázatunk volt, egy zöldség- és gyümölcsfeldolgozó, melynek a teljes átadása megtörtént”-nyilatkozott a polgármester.
A település számára nagyon fontos projekt, a Berekfürdőbe bejövő út, a Karcag-kunmadarasi útról csatlakozó bekötőút, ami a közút kezelésében van. Ennek a teljes felújítására kerül majd sor. Régóta vár már a település erre, hiszen különösen egy szakasza az nagyon rossz állapotban van. Az ígéretek szerint 2019-ben megindulnak a munkálatok. Ennek az útszakasznak a teljes aszfaltozását érinti, illetve az útpadkák rendbetételét, a buszmegállókban is-mondta el Molnár János a község polgármestere.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

Idén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett.

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.