Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. November 03. 08:08, szerda | Helyi

FEJLŐDŐ BEREKFÜRDŐ

FEJLŐDŐ BEREKFÜRDŐ

Molnár Jánossal Berekfürdő község polgármesterével az elmúlt időszakban megvalósult beruházásokról, fejlesztésekről, valamint az
előttünk álló időszak feladatairól beszélgettünk.

Üdvözlöm Molnár János Berekfürdő polgármesterét, melyek voltak az elmúlt időszak főbb beruházásai, fejlesztései?

- Sok szeretettel köszöntök én is mindenkit. Berekfürdőn van néhány pályázatunk, van olyan, ami már folyamatban van, és olyan is amit megnyertük.
Van egy kerékpárút tervezése, ami a településnél aki ismereti Berekfürdőt az üveggyártól megy a temető mellett és gyakorlatilag a település végéig. Azt a területet érinti ez, ahol elég sok új lakás épül, többen költöznek ki, sok köztük a fiatal, reményeink szerint sok kisgyerek is lesz. Tehát ott indokolt több minden szempontból egy kerékpárút. Ott van mellette a kertészetünk is, tehát a lakossági közlekedés miatt is indokolt ez a kerékpárút. Erre nyertünk egy falu programon belül egy pályázatot. Az most már az előkészület zajlik, tehát jó úton halad. Hogyha ez befejeződik, akkor következik még két útnak az aszfaltozása. Az egyik a Búzavirág utca, ez BM-es pályázat, és egy másik út felújítása, az pedig az üdülőterületen is egy gyűjtő út a Tulipán utca, ez pedig falu programos pályázat.
Ezeket úgy tervezzük, hogy még az ősszel, a tél beállta előtt meglesznek, ez nagy reménységünk.

És van még egy negyedik út pályázatunk, ott viszont még nem tudjuk az eredményt, azt beadtuk, még nincs döntés. Ezt egy régóta tervezett külterületi út, ami hogyha elkészül, akkor ettől azt várjuk, hogy elsősorban a mezőgazdasági gépek nem fognak a településre bejönni, hanem azon keresztül a település határában tudnak közlekedni. Tehát így csökkentve a település teherforgalmát, elsősorban a mezőgazdasági gépeket, amik sarat szoktak felhozni. Főleg a nyári időszakban, vagy amikor sok vendégünk van, akkor az egyéb forgalmat is még tovább nehezítik. Tehát ebben nagy reménységünk van, hogy ez is nyerni fog.

Ezek az útpályázataink, és van még egy, ami elkészült, egy ugyancsak falu programos pályázat. Ez a művelődési házat érintette. Azon nyílászárókat tudtunk cserélni egy durván tízmilliós forintos pályázatból. Ettől is sokat várunk, hogy részben energiamegtakarítás lesz, részben ezek a nyílászárók sokkal korszerűbbek most már.
- Melyek azok, amelyek elkövetkezendő időszakban megvalósításra kerülnek?
- Hát ahogy mondtam, a két aszfaltozás, út, aszfaltozás, ami még hátra van. Illetve nagyon várjuk azt, hogy az elkerülő útnak a pályázata nyerjen. Az egy nagyobb összegű, az durván 240 millió forintos, abban 5 százalék önerő kell, a többi az támogatás.
- Köszönjük szépen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.