Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Június 15. 08:50, kedd | Helyi

FEJLŐDŐ TISZADERZS

FEJLŐDŐ TISZADERZS

Fótosné Czeglédi Zsuzsannát, Tiszaderzs polgármesterét a jövőbeli tervekről, a haladás irányáról, a fejlesztések, beruházások menetéről, valamint a nyár folyamán megvalósítandó eseményekről, rendezvényekről kérdeztük.

Milyen jelenleg is zajló beruházások vannak a településen, és melyek a jövőbeli elképzelések?

Üdvözlöm a televízió nézőit. Jó napot kívánok! Önkormányzatunk folyamatosan arra törekszik, hogy az itt élő lakosság, az idelátogató turisták megelégedve jöjjenek és éljenek itt, tehát, hogy javítsuk a lakosság életminőségét, és mindig fontos feladatunk a pályázatok figyelése. Elmondhatom, hogy a következő, előttünk lévő következő időszakban is és az elmúlt időszakban is nagyon sok nyertes pályázatunk van és a következő időszakban is arra törekszünk, hogy minél több lehetőséget tudjunk kihasználni.

A jelenleg futó beruházásaink, pályázataink nagy részét a Magyar Falu Programnak köszönhetjük. Ilyen pályázatokból tudjuk majd megvalósítani, tudunk majd járdát felújítani, a Kossuth utca, Arany János utca járda szakaszát fel tudjuk újítani, tudunk majd utat, zúzott kővel, útalappal ellátni. Vásároltunk egy elhagyott ingatlan pályázat címén tudtunk vásárolni egy régi típusú tornácos házat, amibe azt szeretnénk, hogy faluházat, helytörténeti kiállítást, egy kis falumúzeumot szeretnénk majd kialakítani.
Tudtunk pályázni és sikeresen nyertünk is közterületi eszközfejlesztésre, így a gépparkunkat bővítettük, kis fűnyíró traktorral, fűnyírókkal, ágvágóval, tehát olyan eszközöket tudtunk vásárolni, ami a mindennapi munkánkat fogja majd segíteni. Szintén pályázaton fogjuk majd a Polgármesteri Hivatal belső felújítását elvégezni. Ott ugye a belső felületeknek a festése, új járólapok kész, kerülnek elhelyezésre, úgyhogy ott is egy megújult, modern környezetben tudjuk majd a lakosokat kiszolgálni, a lakosság ügyfeleket, ügyeit intézni.

Másik nagy beruházásunk az óvoda felújítása mellett a ravatalozó épületének a felújítása, hiszen az is egy nagyon régi épület, tetőszerkezete régi pala, ami ugye már eltöredezett, beázik az épület, ebből kifolyólag nagyon sok probléma van, belső beázások, falleválás, és akkor teljes felújítás, külső-belső felújítást fog kapni a ravatalozónak az épülete. Szintén magyar falus pályázata a könyvtárnak a belső felújítása, festés, nyílászárók festése, falburkolat festése.
Úgyhogy én nagyon örülök neki, nagyon örülök annak, hogy hozzám hasonló kistelepülések vezetőivel együtt, hogy tényleg ez a 100 százalékos támogatottságú magyar falus program nagyon sok fejlődést hoz a településekre.

Címkék: #karcag tv, tiszaderzs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.