Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. December 22. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Fejszével támadt a rendőrökre, vádat emeltek ellene

Fejszével támadt a rendőrökre, vádat emeltek ellene

Emberölés előkészületének kétrendbeli bűntettével, valamint súlyos testi sértéssel és garázdasággal vádol a Heves Megyei Főügyészség egy férfit, aki fejszével támadt a városi rendőrkapitányság dolgozóira Egerben

- közölte a megyei főügyészhelyettes hétfőn az MTI-vel. Kalmár Gyula tájékoztatása szerint a jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kezelt 44 éves vádlott - saját bevallása szerint - régóta ellenszenvet érzett a rendőrök iránt, mert azoknak "gumibotjuk van, amivel keménykedhetnek".

Idén tavasszal a férfinak az a téveszméje támadt, hogy két nyomozó ártani akar neki, ezért elhatározta, hogy megöli őket. Március 5-én reggel a hátizsákjába rejtett egy fejszét és egy közeli kistelepülésről busszal Egerbe utazott. A megyeszékhelyen a városi rendőrkapitányságra ment, amelynek bejáratánál két fegyveres biztonsági őr látott el portaszolgálatot, az egyiküket rögtön megtámadta.

A biztonsági őrök megpróbálták elvenni tőle a fejszét, de miután a férfi ellenállt, heves közelharc alakult ki az épület előterében, s eközben az egyik őr nyolc napon túl gyógyuló bokatörést szenvedett. A szerszámot végül csak többek segítségével tudták kicsavarni az elkövető kezéből, a férfit ezt követően megbilincselték.

Kalmár Gyula jelezte: a nyomozás során a bíróság - ügyészi indítványra - a korábban gondnokság alá helyezett vádlott előzetes kényszergyógykezeléséről döntött. Az ügyészség a vádiratában a kóros elmeállapotú férfi felmentését indítványozta, javasolva, hogy az ítéletben rendeljék el további kényszergyógykezelését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: