Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2012. Augusztus 31. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fekete riasztást adtak ki parlagfűre

Fekete riasztást adtak ki parlagfűre

A parlagfű magas pollenkoncentrációja miatt Nyíregyháza környékén már fekete, a hat fokozatú skálán ötödik szintű riasztás van érvényben - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Ez azt jelenti, hogy ezen a területen heti átlagban köbméterenként 500-nál is több pollenszem volt a levegőben.

Az ÁNTSZ a Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer legfrissebb jelentésére hivatkozva azt közölte, hogy az elmúlt héten országszerte jelentősen nőtt a parlagfű pollenkoncentrációja.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet a teljes Tiszántúlra, a Hernád völgyétől keletre eső területekre, valamint Somogy megye nagy részére sötét bordó, azaz negyedik fokozatú riasztást adott ki a parlagfű magas koncentrációja miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 16:17, hétfő | Életmód

A francia parlament megkezdte a halálba segítés legalizálásáról szóló törvénytervezet vitáját

A francia parlament megkezdte hétfőn a halálba segítés szigorú feltételek melletti legalizálásáról szóló törvénytervezet vitáját.

2024. Május 26. 09:01, vasárnap | Életmód

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül ÁGOTA Falván

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül gyermeknap alkalmából az ÁGOTA Bács-Kiskun vármegyei rendezvényhelyszínén, ÁGOTA Falván, Tass-Alsószenttamáson

2024. Május 25. 08:16, szombat | Életmód

Két magyar Trófea-díj a világ egyik legnagyobb borversenyén

Két magyar bor, a somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en.