Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2012. Augusztus 31. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fekete riasztást adtak ki parlagfűre

Fekete riasztást adtak ki parlagfűre

A parlagfű magas pollenkoncentrációja miatt Nyíregyháza környékén már fekete, a hat fokozatú skálán ötödik szintű riasztás van érvényben - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Ez azt jelenti, hogy ezen a területen heti átlagban köbméterenként 500-nál is több pollenszem volt a levegőben.

Az ÁNTSZ a Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer legfrissebb jelentésére hivatkozva azt közölte, hogy az elmúlt héten országszerte jelentősen nőtt a parlagfű pollenkoncentrációja.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet a teljes Tiszántúlra, a Hernád völgyétől keletre eső területekre, valamint Somogy megye nagy részére sötét bordó, azaz negyedik fokozatú riasztást adott ki a parlagfű magas koncentrációja miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 23. 08:14, szombat | Életmód

Nyolcezer fát ültetnek el idén ősszel az Országos Településfásítási Programban

Elkezdődött az Országos Településfásítási Program őszi ültetési időszaka, amelynek során az ország 345 településén nyolcezer fát ültetnek el - jelentette be Nagy István agrárminiszter

2023. Szeptember 22. 11:00, péntek | Életmód

Oroszlánkölyköt találtak Szabadka közelében

Néhány hónapos oroszlánkölyköt találtak csütörtökön egy Szabadkához közeli autóúton - közölte a szabadkai Pannon RTV.

2023. Szeptember 21. 13:00, csütörtök | Életmód

Kutyakölyköt mentettek meg a pénzügyőrök

A biztos haláltól mentettek meg munkatársaink egy alig két hónapos kölyökkutyát Hajdú-Bihar Vármegyében. A lakott területtől több kilométerre hagyhatták sorsára egy út menti árokban, mielőtt megtalálták.