Városlista
2024. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2023. December 18. 13:33, hétfő | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

FELDERÍTETTÉK

FELDERÍTETTÉK

A nyomozók a Mátrix Projekt keretében derítették fel annak a gyanúsítottnak a kilétét, aki az egyik népszerű online hirdetési oldalon kínált nem létező termékeket eladásra, és többeket megkárosított.

A nyomozók a Mátrix Projekt keretében derítették fel annak a gyanúsítottnak a kilétét, aki az egyik népszerű online hirdetési oldalon kínált nem létező termékeket eladásra, és többeket megkárosított.


A megalapozott gyanú szerint a 26 éves gyöngyöstarjáni férfi 2023. szeptemberétől több hirdetést is feladott a népszerű adok-veszek oldalon. Főként háztartási gépeket kínált eladásra, melyek egyébként nem voltak a birtokában. A vevőktől minden esetben előre utalást kért, amit a sértettek teljesítettek, azonban a megrendelt terméket sosem kapták meg.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság nyomozói azonosították a feltételezett elkövetőt, akit 2023. december 6-án elfogtak és előállítottak, majd háromrendbeli csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt kihallgattak. A férfi beismerő vallomást tett, elmondta a rendőröknek, hogy 50 ezer forint alatt kínálta a háztartási termékeket, és saját elmondása szerint legalább 7-8 vásárlót károsított meg. A nyomozó hatóság tovább vizsgálja a gyanúsított bankszámláját.

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online térben elkövetett csalások felderítésére. A bűncselekmények megelőzéséről bővebb információkat, aktualitásokat, megelőzési tippeket a KiberPajzs oldalán olvashatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 22. 16:00, kedd | Helyi

MINDEN KOROSZTÁLYNAK KEDVESKEDTEK

A Traktoros versenyen a Bengecseg Alapítvány programjaival a fiatalabb korosztálynak, a különféle egészségügyi szűrésekkel pedig az idősebb korosztálynak kedveskedtek a szervezők.

2024. Október 22. 14:00, kedd | Helyi

MAGYAROK VÁSÁRA KENDERESEN

Látványos bemutatókkal és kirakodóvásárral várta az érdeklődőket a Magyarok Vására program Kenderesen.

2024. Október 22. 10:00, kedd | Helyi

BŰNÖSNEK TALÁLTA A BÍRÓSÁG A KARCAGI FÉRFIT

Elsőfokon 16 év börtönt kapott az a karcagi férfi, aki megfojtotta édesapját. Az ügyben kitűzött tárgyaláson a vádlott nehezen viselte el a történéseket.

2024. Október 22. 06:00, kedd | Helyi

ŐSZI GOMBASZEZON

Hogy milyen gombák teremnek az őszi gombaszezonban, és hogy mit kell kötelezően megtenni a fogyasztásuk, felhasználásuk előtt, az a most következő híranyagunkból kiderül.