Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2023. December 18. 13:33, hétfő | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

FELDERÍTETTÉK

FELDERÍTETTÉK

A nyomozók a Mátrix Projekt keretében derítették fel annak a gyanúsítottnak a kilétét, aki az egyik népszerű online hirdetési oldalon kínált nem létező termékeket eladásra, és többeket megkárosított.

A nyomozók a Mátrix Projekt keretében derítették fel annak a gyanúsítottnak a kilétét, aki az egyik népszerű online hirdetési oldalon kínált nem létező termékeket eladásra, és többeket megkárosított.


A megalapozott gyanú szerint a 26 éves gyöngyöstarjáni férfi 2023. szeptemberétől több hirdetést is feladott a népszerű adok-veszek oldalon. Főként háztartási gépeket kínált eladásra, melyek egyébként nem voltak a birtokában. A vevőktől minden esetben előre utalást kért, amit a sértettek teljesítettek, azonban a megrendelt terméket sosem kapták meg.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság nyomozói azonosították a feltételezett elkövetőt, akit 2023. december 6-án elfogtak és előállítottak, majd háromrendbeli csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt kihallgattak. A férfi beismerő vallomást tett, elmondta a rendőröknek, hogy 50 ezer forint alatt kínálta a háztartási termékeket, és saját elmondása szerint legalább 7-8 vásárlót károsított meg. A nyomozó hatóság tovább vizsgálja a gyanúsított bankszámláját.

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online térben elkövetett csalások felderítésére. A bűncselekmények megelőzéséről bővebb információkat, aktualitásokat, megelőzési tippeket a KiberPajzs oldalán olvashatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 14:00, szerda | Helyi

NYÁRI TÁBOR A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

Egy-egy nyári tábor komoly költségeket tud róni a családokra.

2024. Július 17. 11:00, szerda | Helyi

TARTÁLYKOCSIBA CSAPÓDOTT

Tartálykocsiba csapódott egy kocsi Tiszatenyőnél. Az autó sofőrjét életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

2024. Július 17. 07:00, szerda | Helyi

NOSZTALGIA BEJÁRÁS

Nosztalgia- bejárás. Egykori bölcsődéseit várta intézménybejárásra a Manóliget nevet viselő bölcsőde.

2024. Július 16. 19:45, kedd | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 3 közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.