Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. December 18. 13:33, hétfő | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

FELDERÍTETTÉK

FELDERÍTETTÉK

A nyomozók a Mátrix Projekt keretében derítették fel annak a gyanúsítottnak a kilétét, aki az egyik népszerű online hirdetési oldalon kínált nem létező termékeket eladásra, és többeket megkárosított.

A nyomozók a Mátrix Projekt keretében derítették fel annak a gyanúsítottnak a kilétét, aki az egyik népszerű online hirdetési oldalon kínált nem létező termékeket eladásra, és többeket megkárosított.


A megalapozott gyanú szerint a 26 éves gyöngyöstarjáni férfi 2023. szeptemberétől több hirdetést is feladott a népszerű adok-veszek oldalon. Főként háztartási gépeket kínált eladásra, melyek egyébként nem voltak a birtokában. A vevőktől minden esetben előre utalást kért, amit a sértettek teljesítettek, azonban a megrendelt terméket sosem kapták meg.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság nyomozói azonosították a feltételezett elkövetőt, akit 2023. december 6-án elfogtak és előállítottak, majd háromrendbeli csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt kihallgattak. A férfi beismerő vallomást tett, elmondta a rendőröknek, hogy 50 ezer forint alatt kínálta a háztartási termékeket, és saját elmondása szerint legalább 7-8 vásárlót károsított meg. A nyomozó hatóság tovább vizsgálja a gyanúsított bankszámláját.

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online térben elkövetett csalások felderítésére. A bűncselekmények megelőzéséről bővebb információkat, aktualitásokat, megelőzési tippeket a KiberPajzs oldalán olvashatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.

2024. Május 02. 08:09, csütörtök | Helyi

15 ÉVES A NYUGDÍJAS PEDAGÓGUS KLUB

Tizenöt év. Ennyi idő alatt majdnem kétszer teljesen kicserélődik egy nyolcosztályos iskola diákserege. Éppen ennyi ideje alapították a nyugdíjas pedagógusok karcagi klubját.

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.