Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Február 03. 06:40, csütörtök | Helyi

FÉLÉVET ZÁRTAK A KARCAGI ÁLTALÁNOS ISKOLÁKBAN

FÉLÉVET ZÁRTAK A KARCAGI ÁLTALÁNOS ISKOLÁKBAN

Kimagasló félévet zárt az KÁAMI most már a farsangra készülnek.

A pedagógusok január 28-ig tájékoztatták a szülőket a gyermekek eredményeiről. Plósz Csilla elégedett a három tagintézmény és a pedagógusok munkájával.
A szülőket a Kréta naplóban tájékoztatják folyamatosan, bár ez időigényes, de a pedagógusok szépen vették az akadályokat. A szülők időben megkapták az értékelést gyermekük félévi munkájáról.
A két általános iskolai tagintézményben vannak olyan tanulók, akik nem igazán tudták megfelelően teljesíteni az első félévet, ők év végéig javíthatnak. A művészeti iskolába járó gyermekek eredményesek, mutatják ezt a szülőknek szóló videós bemutatók Illetve a tanszaki hangversenyek.
A második félévben lesznek tanulmányi versenyek és nagy kihívás az általános iskolai tagintézményekben a kompetenciamérés, ami idén digitális formában fog megvalósulni.

Második félévben a művészeti iskolában kerül megrendezésre a III. Jász Nagykun Szolnok Megyei Vonósverseny a Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ illetékességi területébe tartozó művészeti iskolák növendékei részére. Február 28-ig lehet jelentkezni.
Az általánosokban a farsang időszaka kezdődik, ezek a korlátozások miatt osztályszinten kerülnek megrendezésre.

Tavasztól pedig az udvari programok köre az igen széles lesz a sportjátékoktól a különböző udvari társasjátékokig. Ha enyhül a pandémia, egyre több rendezvényt, programot tudnak a szabadban megtartani majd az iskolákban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.