Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Október 04. 05:00, péntek | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Feljelentették a fitneszgurut, közösség elleni izgatásért

Feljelentették a fitneszgurut, közösség elleni izgatásért

Hallgatni a demokráciában is arany?

Közösség elleni izgatás miatt tettek feljelentést a Schobert Norbi ellen, miután a fitneszceleb a múlt heti, soroksári gyilkosságról közzétett posztjában az áll: a 36 éves, futás közben megölt nőt etnikai támadás érte – írta a Velvet. Schobert nem tud arról, hogy feljelentették volna, és szerinte nem cigányozott.

A feljelentő azt írja, véleménye szerint az „amúgy is elharapódzott faji alapú botrányok, lázongások és egyéb komoly társadalmi problémák idejében nem tesz jót, ha valaki nem alátámasztott információk alapján – különösen, ha az illető közszereplő – nagy közönség előtt hangsúlyozottan vádol egy kisebbségi csoportot.”

Hozzáfűzte: nem a romák védelme a célja a feljelentéssel, hanem az, hogy az egyébként is problémás légkörben ne terjedjenek következmények nélkül megalapozatlan információk. „Túl sok megalapozatlan információ kering az interneten így is, túl sok az uszító tartalom, nem gondolom, hogy ehhez közszereplőknek is hozzá kéne járulniuk" – írja levelében.

Schobert Norbert a Velvetnek azt mondta, nem tud arról, hogy feljelentették volna, de ha így is van, szerinte ennek úgysem lesz folytatása.

– Szerintem ebből a posztból, amit az eredetihez képest finomítva továbbosztottam, nem derült ki, hogy az etnikum alatt a romaságot kellene érteni. Mert ha még azt írtam volna, hogy cigány, akkor még meg is érteném. És szerintem, ha valaki úgy gondolja, hogy ebből az következik, hogy roma, az szerintem felér egy beismerő vallomással – magyarázta a Velvetnek Schobert.

– Semmi gond nincs a cigánysággal, de az utóbbi időben nagyon megemelkedett a médiában az állítólagos cigány elkövetők száma, ezért jó lenne, ha a roma közösség maga között tenne rendet, és nem lenne ekkora feszültség. Körülbelül hét vagy nyolc önmagát barátomnak valló ember van a baráti körömben, aki roma – tette hozzá Schobert, akinek elmondása szerint a posztnak csak egy részét – a halálbüntetésről szólót – írta magától, a szöveg nagyobbik felét szinte készen kapta az áldozat barátaitól, akik arra kérték: tegye közzé a hírt, hogy minél többen értesüljenek a történtekről, hátha akkor megtalálják az elkövetőket.

Megjegyezte, ha ő lenne most a férj helyében, idővel biztosan maga öli meg az elkövetőt vagy elkövetőket. Azért csak idővel, mert vannak kiskorú gyermekei.

– Aztán kapnék öt évet érte, és leülném. Mert a Btk. azt mondaná, hogy méltányolható volt – magyarázta véleményét Schobert.

Címkék: Schobert Norbi, színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.