Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2021. Március 27. 07:46, szombat | Helyi

Felkészültek az újabb rohamra

Felkészültek az újabb rohamra

A Betánia Gyógyszertár felkészült gyógyszerekből, kézfertőtlenítőkből és maszkokból is a rohamra - tudtuk meg dr. Szalay Lászlóné szakgyógyszerésztől.

A patikában számítottak arra ahogy a betegszám növekedett, hogy nagyobb lesz a gyógyszerforgalom, így felkészültünk rá, nem tapasztalnak gyógyszerhiányt.
Igen megugrott a fertőtlenítőszerek és az FFP2 maszk vásárlása, mivel hallják, hogy több országban kötelező. Ebből is van rendesen készleten, folyamatos az ellátás.
A vitaminokat is keresnek az emberek, itt is van választék éppúgy mint a covid-szűrő tesztekből.

Mostantól a háziorvos is felírhatja és a gyógyszertárban kiváltható
favipiravir gyógyszer, amely azoknak segítség, akiknek nem feltétlenül szükséges a kórházi ápolás és alapbetegsége megengedi, hogy otthonában gyógyuljon. A gyógyszer ingyenes, nem kell érte fizetni. Az ötnapos a kezeléssel azt tapasztalják a kórházakban, hogy a vírus betegség kezdetén jó hatású, de nincs mindenkinek erre szüksége - hangsúlyozta a szakember.


Boldizsár Ferencné a vitamint, kézfertőtlenítőt és a maszkokat már jó előre beszerezte, most csak a szükséges gyógyszereket váltotta ki. Egészséges étkezést folytatnak, így kevesebb plusz vitamin kell. Nyugdíjasként keveset jár boltokba, de a komolyabb maszkokat is vett az egyszer használatosak mellé, így ha az lesz a kötelező, neki már van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:00, szerda | Helyi

NÉPSZERŰ A MUNKÁCSY KIÁLLÍTÁS

Páratlan helyszínen páratlan kiállítás, valószínűleg ez a párosítás a siker titka.

2024. Május 15. 11:25, szerda | Helyi

Leégett egy garázs Kenderesen

Kigyulladt egy 60 négyzetméteres garázs szerdára virradó éjjel Kenderesen, a Vörösmarty úton.

2024. Május 15. 11:00, szerda | Helyi

ELKEZDŐDÖTT A KIVITELEZÉS

Elkezdődött a szennyvíz-gerincvezeték kiépítése a Baross utcában. A helyszínen Karcagi–Nagy Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője adott bővebb tájékoztatást a fejlesztésről televíziónknak.

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

BESZÁMOLÓT TARTOTTAK

A tavaszi pedagógiai program keretén belül tartottak beszámolót arról, hogy milyen eredménnyel zárult a Kunok útját járva elnevezésű nevelési, személyiségfejlesztési projekt.