Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Február 16. 17:04, kedd | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Félmilliárdos pénzmosásért ítéltek el négy embert Miskolcon

Félmilliárdos pénzmosásért ítéltek el négy embert Miskolcon

Pénzmosás miatt 1 év 10 hónap és 4 év 3 hónap közötti szabadságvesztésre ítélt négy embert hétfőn a Miskolci Törvényszék. A vádlottak sikkasztásból származó csaknem 500 millió forintot próbáltak legalizálni.

A törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a bíróság által megállapított tények szerint a négy vádlott csaknem 500 millió forint elrejtését vállalta egy Thaiföldre szökött ismerősük kérésére. Az összeg egy pénzszállító cég sérelmére elkövetett sikkasztásból származott, és ezzel a vádlottak tisztában voltak.

Mivel a vádlottak tudták, hogy ekkora összeget nem egyszerű tisztára mosni, a bankjegyeket műanyag hordókban helyezték el, majd a hordókat az egyik vádlott ingatlanának közelében elásták.

A pénz egy részéből később sporteseményekre fogadtak, szlovákiai kaszinókban próbáltak szerencsét - és így még haszonra is szert tettek -, az elsőrendű vádlott értékes gépkocsit vásárolt és nagy értékű életbiztosítást kötött. A többi vádlott ingatlant vett, illetve hiteleiket törlesztették.

Az elásott bankjegyek egy része elázott, ezeket sérült bankjegyekként váltották be budapesti és miskolci bankfiókokban, több mint 60 millió forint értékben.

A bíróság a vádlottakat pénzmosás bűntettében mondta ki bűnösnek és 1 év 10 hónap és 4 év 3 hónap közötti szabadágvesztésre ítélte őket. A negyedrendű vádlott esetében a büntetés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztették.

A bíróság a szabadságvesztés mellett a vádlottakkal szemben vagyonelkobzást is elrendelt, 20 és 226 millió forint közötti összegben, a negyedrendű vádlott esetében a vagyonelkobzás két ingatlanra vonatkozik.

Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlottak védői fellebbeztek. Az ügyészség három nap gondolkodási időt tartott fenn az esetleges jogorvoslat bejelentésére - közölte a törvényszék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Kék hírek

KÉT NAP, HÉT BŰNCSELEKMÉNY

A hétvégén négy járművel próbálkozott és kettőt el is lopott egy fegyverneki férfi, mindkét kocsiban benne maradt az indítókulcs.

2024. Április 15. 14:09, hétfő | Kék hírek

Hírek JNSZ vármegyéből

Az elmúlt három napon a vármegye rendőrei 11 személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján, valamint 9 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.