Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 28. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: karcag tv

FÉLNEK, HOGY VESZÉLYBEN A BÉREMELÉS

FÉLNEK, HOGY VESZÉLYBEN A BÉREMELÉS

Számítanak a további béremelésre a pedagógusok Karcagon is, és nem örülnének, ha Brüsszelben megint az uniós források visszatartása mellett döntenének. Félnek, hogy veszélyben a béremelés.

Az Európai Parlament a magyar baloldali képviselők nyomására beperelné a Bizottságot, amiért az megkezdte a pénzek kifizetését. Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője szerint az egész ügy egy tragikomédia. Megkérdeztünk karcagi pedagógusókat, őket hogyan érintené ez a döntés.

Földváriné Simon Ilona Anna intézményvezető
-A híradásokban olvastunk erről, és nagyon felháborítónak tartom, mert a pedagógusok megkapták a béremelést, és a következő béremelés is be lett nekik ígérve. És a kollégák nagyon várják ezt a lépést. Tehát még egyszer ez nagyon felháborító.

A valaha volt legnagyobb fizetésemelést kapták a tanárok és óvónők, februárban. A pedagógusok remélik, hogy ez meg is marad.

Rab Viktor pedagógus
- Én úgy gondolom, hogy a pedagóguspálya nemzetünk, az országunk szempontjából az egyik legfontosabb, hiszen a gyermekeink jövője fogja majd meghatározni az országunk jövőjét is. Ezért nagyon fontosnak tartom, hogy ez a pedagógus-béremelés zavartalanul végbemehessen. Ehhez elengedhetetlenül szükséges az, hogy Brüsszellel egy olyan megállapodás szülessen, ami tulajdonképpen mindenkinek megfelelő lesz.


2024. január 1-jével 32,2%-kal emelkedett a pedagógus átlagbér, a pályakezdő gyakornokok fizetése pedig a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény alapján a 2023. évre rögzített 400.000 forintos illetményhez képest 528.800 forintra emelkedett, ennél kevesebbet más pedagógusok sem kereshetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.