Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Február 16. 06:35, szerda | Helyi

FELROBBANT EGY HÁZ

FELROBBANT EGY HÁZ

Gázrobbanás történt Kunmadarason. A ház lakhatatlanná vált.

Gázrobbanás történt egy hibás gáztűzhely miattcsütörtök délután Kunmadarason, egy Lenkei János utcai családi házban. A detonáció következtében a hatvan négyzetméteres épület homlokfala kidőlt. Az ingatlan lakója ki tudott menekülni a házból, őt a mentőkszállították kórházba.

Mire a karcagi hivatásos tűzoltók kiérkeztek, kis területen égtek bútorok, az egység eloltotta a tüzet, ezután pedig áramtalanította az ingatlant, illetve egy sértetlengázpalackot vitt ki a romok közül. A ház lakhatatlanná vált, tulajdonosát rokonok fogadták be.

A készülékek mellett a gázbekötő-csövek állapotára is kellő figyelmet kell fordítani.A flexibilis csövek egyik végéhez közel egy címke található, amelyen a gyártó és a forgalmazó neve mellett a gyártási év, a szavatossági idő, valamint a termék paraméterei is fel vannak tüntetve. Árulkodó jel, ha nincs jelölőcímke; ha a cső repedt, törött, szűkült a keresztmetszete; esetleg a védőszövete kiszálkásodott. Ilyenkor a lehető leghamarabb végeztessük el a cserét szakemberrel!

Fontos, hogy a gázkészülékeket az előírások szerint kizárólag acélbordás csövekkel lehet bekötni. Ahol még a régebbi, gumibetétes darabok vannak használatban, ott ezeket a gyártástól számított öt év után már az újabb fajta csövekre kell kicserélni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.