Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Február 15. 05:00, szerda | Helyi

FELROBBANT EGY HÁZ KENGYELEN

FELROBBANT EGY HÁZ KENGYELEN

Teljesen megsemmisült egy családi ház melléképülete Kengyelen, ahol gázrobbanás történt.

Az ingatlan tulajdonosát, egy húszas éveiben járó fiatalembert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Felkavaró képsorok következnek.

Felrobbant egy családi ház melléképülete Kengyelen, a Táncsics Mihály utcában. A detonáció következtében a melléképület összedőlt, de a főépület tetőszerkezetében is kár keletkezett.

A szolnoki hivatásos, a tiszaföldvári önkormányzati, valamint a kengyeli önkéntes tűzoltók hamar kiérkeztek. Az udvaron egy súlyos sérültet találtak, akit a mentők kórházba szállítottak. Úgy tudjuk, a ház tulajdonosa egy húszas éveiben járó fiatalember, aki a robbanás idején egyedül tartózkodott az ingatlanban. Szülei a szomszédos házban élnek.

– A környező épületekben szerencsére nem tett kárt a robbanás, viszont a melléképület teljesen megsemmisült. Kiemelném a kengyeli önkéntes tűzoltók gyors és szakszerű munkáját, akik elsőként értek ki a helyszínre, de a polgárőrök segítségét is szeretném megköszönni – mondta Gál József, Kengyel polgármestere.
Mivel állapota miatt a fiatalember nem tudta megmondani, vannak-e még mások is a romok alatt, ezért a helyszínre riasztották a Tisza Mentőcsoport tagszervezetét, a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport keresőkutyás egységét.

– A melléképület szinte teljesen megsemmisült, hiszen ott történt a robbanás. Eléggé veszélyes volt a terület, de addigra a tűzoltók már eltávolították annyira a romokat, hogy a kutya be tudjon menni. Így tudtuk átvizsgálni a helyszínt, de szerencsére senki más nem volt már a robbanás területén – tájékoztatott Turi László, az Életjel Mentőcsoport vezetője.

A katasztrófavédelem a káreseménnyel kapcsolatban tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.