Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2021. Június 23. 09:04, szerda | Helyi

FELÚJÍTÁSOK-FEJLESZTÉSEK KUNMADARASON

FELÚJÍTÁSOK-FEJLESZTÉSEK KUNMADARASON

Balogh Mariannát, Kunmadaras polgármesterét a településen zajló fejlesztésekről kérdeztük.

Üdvözlöm Balogh Mariannát, Kunmadaras polgármesterét. Itt vagyunk a nemrégiben felújított megújult védőnői szakszolgálat és fogorvosi rendelő intézményében. Mit lehet tudni a beruházás részleteiről?
- Jó napot kívánok, üdvözlöm a Karcag Televízió nézőit. Az elmúlt évben pályázat keretében 50 millió forintból újult meg a védőnői szolgálatunk és a fogorvosnak a helyisége. Itt az épületnek külső homlokzat felújítása, nyílászáró csere, vizesblokk felújítás, természetesen festés, meszelés, villamos hálózat fejlesztése valósult meg. A kivitelezést a Józsa Kft. végezte. Jelenleg három védőnői körzetünk van, kettő körzet betöltött, illetve május 31-én töltötte utolsó munkanapját Farkasné Kulcsár Emília védőnő, aki egészen '74 szeptemberétől dolgozott itt Kunmadarason védőnőként. Tehát az ő körzete jelenleg megüresedett, és várjuk az ide érkező fiatal védőnőket. Bízunk benne, hogy minél hamarabb ez a harmadik körzetünk is betöltött lesz.

- Ahogyan említettük, a fogorvosi rendelő is megújult.
- Ez a pályázat a fogorvos vonatkozásában foglalt magába egy eszközbeszerzést, egy sterilizátor beszerzése történt meg ebből a forrásból.
- A településfogorvosi praxis tekintetében hogyan áll.
- Betöltött egy fogorvosi körzetünk van, és 2018 óta a dr. Bódi Péter fogorvos látja el a lakosságot.

- A lakosság visszajelzései alapján, akár a fogorvosi praxist illetően, akár a védőnői szolgálatot illetően? Milyenek a visszajelzések, akik betérnek ebbe a megújult, megszépült épületegyüttesbe?
- Számomra csak pozitív lakossági visszajelzések érkeztek. A doktor urat nagyon szeretik a lakosok, az asszisztens hölgyet is, ő egyébként kunmadarasi, és a védőnőkkel kapcsolatban is csak jó visszajelzések érkeznek.
- És amikor meglátják a felújított, megszépült épületet, akkor rácsodálkoznak esetleg ezen a területen milyen visszajelzések érkeznek?
- Hát nyilván mindenki örül neki, mégiscsak egy régi patinás épület ez, ahol jelenleg vagyunk. Úgyhogy nagyon örültünk ennek a lehetőségnek, hogy fel tudtuk újítani ezt az épületszárnyat is.

- Köszönjük!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:00, szerda | Helyi

NÉPSZERŰ A MUNKÁCSY KIÁLLÍTÁS

Páratlan helyszínen páratlan kiállítás, valószínűleg ez a párosítás a siker titka.

2024. Május 15. 11:25, szerda | Helyi

Leégett egy garázs Kenderesen

Kigyulladt egy 60 négyzetméteres garázs szerdára virradó éjjel Kenderesen, a Vörösmarty úton.

2024. Május 15. 11:00, szerda | Helyi

ELKEZDŐDÖTT A KIVITELEZÉS

Elkezdődött a szennyvíz-gerincvezeték kiépítése a Baross utcában. A helyszínen Karcagi–Nagy Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője adott bővebb tájékoztatást a fejlesztésről televíziónknak.

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

BESZÁMOLÓT TARTOTTAK

A tavaszi pedagógiai program keretén belül tartottak beszámolót arról, hogy milyen eredménnyel zárult a Kunok útját járva elnevezésű nevelési, személyiségfejlesztési projekt.