Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Május 09. 14:37, csütörtök | PR

Felújították a szlovák oktatási központot

Felújították a szlovák oktatási központot

Szlovák tanítási nyelvű óvodát, iskolát, gimnáziumot és kollégiumot újított fel a Jánosik és Társai Kft. Budapesten.

A több mint 200 millió forint értékű munkát pályázaton nyerte el a több lábon álló, évi 13 milliárd forintot meghaladó bevételt elérő cég. A munka elvégzésére még tavaly július végén kötöttek szerződést az Országos Szlovák Önkormányzattal - tájékoztatott Jánosik Lajos, a felújítást végző cég tulajdonosa.
A Budapest XIII. kerületében található létesítményben végezett munka igazi kihívást jelentett. Az épületben ugyanis az óvoda, az általános iskola, a gimnázium, a kollégium és a szakkollégium egy hónap kivételével folyamatosan üzemelt. Tehát a 3-4 éves gyermektől, a huszonéves fiatalig minden korosztály mindennap ott tanult az iskolákban, játszott az óvodában, illetve élte életét a kollégiumban. Nagyon komoly szervezőmunkát, folyamatos egyeztetést igényelt, hogy csak a lehető legkisebb mértékben zavarják az oktató munkát. Még az óvodások délutáni alvására is tekintettel kellett lenniük.
A felújítás során az érintett területeken cseréltek mindent, ami a falban és a falon volt, az elektromos-, a víz-, a szennyvíz- és a fűtési vezetékeket. Radiátorokat, ajtókat,belső ablakokat, világítást, álmennyezetet, légtechnikai csöveket szereltek. A hidegburkolatokat 1300 négyzetméteren rakták le és végül a teljes szerelvényezést is megoldották.
A kollégiumban négy tanári szobát alakítottak ki vizesblokkokkal együtt. A háromszintes kollégium rekonstrukciója volt a legnagyobb feladat.
A kollégiumban összesen kilenc vizesblokkot, valamint három mosókonyhát és három konyhát újítottak fel.
Általában 20 szak- és segédmunkás végezte a napi munkákat egy építésvezető irányításával. A tavaly nyár közepén kezdett felújítást határidőre, a szerződésben vállaltak szerint 100 százalékban elvégezték - mondta Jánosik Lajos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat