Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2021. Június 03. 13:34, csütörtök | Helyi

FELÚJÍTOTTÁK A TISZADERZSI ORVOSI RENDELŐT

FELÚJÍTOTTÁK A TISZADERZSI ORVOSI RENDELŐT

Tiszaderzs polgármesterével Fótosné Czeglédi Zsuzsannával beszélgetünk. Nemrégiben került átadásra, felújításra a háziorvosi rendelő.

"Önkormányzatunk sikeresen pályázott 2019-ben a kormány által támogatott 100 százalékos támogatottsággal bíró magyar falu programba, és ez volt az első magyar falusi pályázatunk, ami sikeres elbírálásban részesült.

A pályázatban az orvosi rendelő tetőszerkezetének a felújítását céloztuk meg, és az elnyert összeget, ami majdnem 13 millió forint. Az épület teljes tetőcseréjét valósítottuk meg belőle.

Lecserélésre került a tartószerkezet, a födém, a tetőlécezés és új mázas cseréppel lett ellátva az épület. Emellett kicserélték az esőcsatornarendszert, a két terasz leburkolásra került, és ami nagyon fontos, és egy több éves hiányosságot pótoltunk, hogy a rendelő vagy a váróterem előtti terasz egy fedett részt kapott, ami ugye biztosítja, hogy esős idő esetén a babakocsit a rokkant kocsival meg tudjanak állni ott a betegek, és biztonságban nem áznak a babakocsik, meg a járművük, amivel jönnek.

Folyamatosan arra törekszünk, hogy önkormányzati ingatlanjainkat fejlesszük, bővítsük, felújítsuk. Ebben nagy segítséget jelent az előbb említett Magyar Falu Program. Ugye a 19-es pályázattal már elszámoltunk, és ez évben is az önkormányzati ingatlanos pályázat keretében az orvosi rendelőnek a fűtés korszerűsítését kívánjuk majd megvalósítani, hogyha nyer majd a benyújtott pályázatunk.
De a többi intézménybe is nagyon sok eszközt, sok felújítást tudunk ennek a programnak köszönhetően megvalósítani"

-Nyilatkozta televíziónknak a pogármester asszony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 10:22, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Május 13. 10:20, hétfő | Helyi

Az elmúlt 72 órában történt

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 5 közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

2024. Május 12. 15:00, vasárnap | Helyi

ISMÉT DÍLER KEZÉN KATTANT A BILINCS

Fél kilogramm új pszichoaktív anyagot találtak a szolnoki nyomozók egy helyi férfinél. Őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.

2024. Május 12. 08:00, vasárnap | Helyi

BOROTVAPENGÉVEL FENYEGETŐZÖTT

A Szolnoki Járási Ügyészség rablás büntette miatt indítványozta egy 39 éves szolnoki férfi letartóztatását.