Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 29. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Karcag TV

FESTETT KAVICSOKAT REJT EL EGY TITOKZATOS MŰVÉSZ

FESTETT KAVICSOKAT REJT EL EGY TITOKZATOS MŰVÉSZ

Ki lehet az? Ez a kérdés motoszkál leginkább a Kiskörén élőkben. Azért, mert egy- vagy több-ismeretlen rendszeresen meglepi őket festett kavicsokkal.

A nyomozás még tart, adásunkig nem sikerült megtalálni azt, vagy azokat, akik megörvendeztették a kisköreieket.

Rejtélyes kreatív jólélek lepi meg mostanában a kisköreieket. Postaládákba, kapuk elé csempészi ajándékait: egy- egy festett kavicsot.

MAGYAR CSILLA, polgármester: Abban a világban, amiben most élünk, amikor mindenki zaklatott, vagy az érzelmei túlságosan, ez érzelmeink vezetnek nagyon sok helyzetben, akkor ez mindig mosolyra készteti azokat, akik kapnak. Kapnak a közintézmények, kapnak a lakosság is. Nagy része is kapott már, ha jól tudom. Más településre is elviszik. Vannak beépített emberei ennek a különleges embernek, aki azt gondolom, hogy igazi ember. Nagybetűvel. És nagyon jó lelke van. Bárki is az, én csak hálát tudok neki mondani.

A helyi óvodához is eljutott az ismeretlen kőfestő.

HOMOKINÉ VÁRADI ADRIENN, igazgató:
Egy kolléganőnk volt, aki megtalálta ezt az ajándékot és minden óvodai dolgozónak jutott belőle különféle mintákkal, aminek nagyon örültünk. Van, aki már kapott, van, akinek volt otthon ilyen élményben része. A mostani pedig egy különleges volt, hiszen konkrétan nekünk érkeztek ezek a kavicsok, amiből lehetett választani. Nagyon sokfajta mintából és apró kis figurával ellátott kisebb- nagyobb kavicsok érkeztek, aminek nagyon örültünk.

A gyerekeknek is oly annyira megtetszett az ismeretlen adományozó meglepetése, hogy tavasszal az óvónők kőfestő napot tartanak az intézményben. De nem csak a kisgyermekek forgathatják kezeik között a pingált kavicsokat.

VARGA JÓZSEFNÉ:
A postaládába volt betéve, nagyon megörültem neki, szerintem nagyon kedves kis gesztus attól, aki ezt gyártja és sok embernek örömet okoz. Főleg gyerekeknek is, meg felnőtteknek is.

Egy egész település azon morfondírozik, hogy ki lehet a kavicsfestő.


Találgat mindenki. Mindenki úgy gondolja, hogy ő tudja a biztos megoldást. És ez is egy kicsit olyan, mint egy kalandregény, vagy mint egy mese és ez is kell az embereknek, hogy a jó, a pozitív hős példáját tudjuk követni, vagy vegyük fel. És hát mindenki találgat. Voltak már hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb dolgok és én azt gondolom, hogy mindenki tudni véli, hogy ki a személy, de erősen tagadja. Bárki is legyen, Bárkit is meg- idézőjelben-gyanúsítottak, erősen tagadnak azok, akik gyanúsítottak ezzel az elfoglaltsággal.

Az biztos, hogy nem sorozatgyártásban készülnek a kavicsok, hiszen az ajándék egyedi formájú, mintázatuk pedig meglepően sokféle. Ugyan az egész település által keresett jótét lélek rengeteg kavicsot festett már meg, a Tisza- tó vízszintje ettől még feltételezhetően nem csökkent jelentősen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.