Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Május 22. 05:00, vasárnap | Helyi

FESTŐTÁBOR BEREKFÜRDŐBEN

FESTŐTÁBOR BEREKFÜRDŐBEN

A berekfürdői Nemzetközi Nagykun Festőtábor nyitásaként a Bod László Művelődési Házban nyílt meg Kopacz Mária író, festő, grafikusművész \"Az én kertem \" című kiállítása.

A szép számú közönség megismerhette a művész "Enyém az álmok birodalma" című könyvét is.

A művésztábor tagjait és a megjelent vendégeket, köztük dr. Fazekas Sándor és F. Kovács Sándor országgyűlési képviselőket, Hubai Imrét, a megyei közgyűlés elnökét, Molnár János polgármester köszöntötte. s idézte fel az 1995-ben Körmendi Lajos író által elindított festőtábor múltját. Mára közel 140 művész járt a bereki táborban, közülök ma is többen itt vannak és alkotnak.

A nemzetközi művésztelep új művészeti vezetője, Szakács Imre is köszöntötte a megjelenteket és a festőket, akik egy hétig alkotnak Berekfürdőben.

Kopacz Mária kiállítását, melynek különlegessége, hogy a művész maga készíti képeihez a keretet is - Lévai Anikó nyitotta meg. Megható gondolatait, s a felolvasott örmény verset a művész hálával és barátsággal köszönte meg.
A műsorban közreműködött Kocsis csaba előadóművész. Az "Enyém az álmok birodalma" című könyvet, amelyet a festőnő írt, férje, Alföldi lászló, nyugalmazott kolozsvári főkonzul ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.