Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Szeptember 27. 08:44, kedd | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

FINN MÓDSZERES ELLENŐRZÉS

FINN MÓDSZERES ELLENŐRZÉS

A közlekedésbiztonsági akció során a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök közel kétezer járművezetőt ellenőriztek.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság forgalomellenőrző járőrei és a rendőrkapitányságok munkatársai 2022. szeptember 23-án 18 és 24 óra között az ittas járművezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében finn módszeres ellenőrzést hajtottak végre a megye közútjain. A módszer lényege, hogy egy előre kiválasztott helyszínen, több rendőr bevonásával, egyidejűleg, rövid idő alatt történik meg a gépjárművezetők ellenőrzése, mivel a közúti kontroll, – jellemzően – csak a járművezetők ittasság ellenőrzésére korlátozódik.

A rendőrök 1927 járművezetőt ellenőriztek, akik közül 13-an fogyasztottak alkoholt a vezetés megkezdése előtt. Egy gépjárművezetővel szemben büntető eljárást, 4 kerékpárossal szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, valamint 7 esetben gépi meghajtású jármű vezetőjével szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a járművezetők figyelmét, hogy szeszesital fogyasztását követően, amíg az a szervezetükből ki nem ürül, semmilyen járműkategóriával ne vegyenek részt a közúti közlekedésben. Az ittasság vezető baleseti ok, mely nem csak büntető szankciót von maga után, hanem az életünkre, lelkiismeretünkre hosszabb távon is kiható hatással lehet, ezért is fontos az, hogy tartózkodjanak az ittas vezetéstől és tudatosan tartsák be valamennyi KRESZ szabályt.

…hogy mindenki hazaérjen!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

RENGETEG SZEMETET HAGYOTT HÁTRA A LEVONULÓ ÁRHULLÁM

A tiszai árhullám levonulásával a KÖTIVIZIG munkatársai megkezdték a hullámtéren felhalmozódott hulladék mennyiségének felmérését, majd szemétmentesítését.

2024. Április 20. 08:45, szombat | Helyi

Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.