Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. November 13. 05:00, vasárnap | Helyi

FINN MÓDSZERREL AZ ITTAS VEZETŐK KISZŰRÉSÉRE

FINN MÓDSZERREL AZ ITTAS VEZETŐK KISZŰRÉSÉRE

A közlekedésbiztonsági akció során a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök 9 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból.

A rendőrök finn módszeres ellenőrzést tartottak Jász-Nagykun-Szolnok megye több településén. A preventív akció az ittas gépjárművezetők kiszűrésére, ezáltal a közúti közlekedési balesetek megelőzésére irányult. Az alkalmazott módszer lényege, hogy egy meghatározott útszakaszon a rendőrök minden áthaladó járművet megállítanak és légalkoholmérő használatával ellenőrzik a járművezetőket.

Az akció ideje alatt több mint 1000 gépjárművezetőt ellenőriztek a rendőrök, melynek során kilenc esetben mutatott pozitív eredményt az alkoholteszter. Az egyenruhások természetesen nem hunytak szemet az általuk észlelt szabálysértések és szabályszegések felett sem, így több járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni vagy közigazgatási bírságot.

Az ittas járművezetők forgalomból való kiszűrése közös érdek. Ezen felelőtlen sofőrök nem csak saját, de mások testi épségét és életét is tudatosan, vagyis szándékosan veszélyeztetik. Éppen ezért a rendőrség ezen irányú ellenőrzéseire folyamatosan számítani kell.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.