Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. December 19. 20:42, hétfő | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

FINN MÓDSZERREL AZ ITTAS VEZETŐK KISZŰRÉSÉRE

FINN MÓDSZERREL AZ ITTAS VEZETŐK KISZŰRÉSÉRE

A közlekedésbiztonsági akció során a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök 7 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból.

A rendőrök 2022. december 16-án finn módszeres ellenőrzést tartottak Jász-Nagykun-Szolnok megye több településén. A preventív akció az ittas gépjárművezetők kiszűrésére, ezáltal a közúti közlekedési balesetek megelőzésére irányult. Az alkalmazott módszer lényege, hogy egy meghatározott útszakaszon a rendőrök minden áthaladó járművet megállítanak és légalkoholmérő használatával ellenőrzik a járművezetőket.

Az akció ideje alatt több mint 500 gépjárművezetőt ellenőriztek a kollégák, melynek során 7 esetben mutatott pozitív eredményt az alkoholteszter. Az egyenruhások természetesen nem hunytak szemet az általuk észlelt szabálysértések és szabályszegések felett sem, így több járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni vagy közigazgatási bírságot.

Az ittas járművezetők forgalomból való kiszűrése közös érdek. A felelőtlen sofőrök nem csak saját, de mások testi épségét és életét is tudatosan, vagyis szándékosan veszélyeztetik. Éppen ezért kollégáink ezen irányú ellenőrzéseire folyamatosan számítani kell.

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.