Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2017. Október 29. 17:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Főként kidőlt fák miatt riasztották a tűzoltókat

Főként kidőlt fák miatt riasztották a tűzoltókat

Országszerte több száz bejelentést kaptak eddig a tűzoltók, főleg kidőlt fák, leszakadó ágak miatt riasztották őket - mondta Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap az MTI-nek.

Az OKF honlapján azt közölte: sok kárt okoz a vihar az ország különböző részein, elsősorban ott, ahol piros vagy narancssárga riasztást adott ki az erős széllökések miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Egyebek mellett Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém és Pest megyéből, valamint a fővárosból és Székesfehérvár térségéből érkeztek bejelentések főleg kidőlt, olykor autókra, vezetékekre borult fákról, megbontott tetőkről. Budakalásznál például fa dőlt a 11-es főútra, és hasonló káreset akadályozta egy ideig a forgalmat Budakeszi és Telki között is.

Győrújbaráton több villanyoszlopot fordított ki a földből a szél, Tatabányán pedig egy ház tetőszerkezetét rongálta meg - olvasható a közleményben.

Címkék: fa, kidőlt, szél, tűzoltó, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).